Η Nintendo UK συνεργάζεται με την Digital Schoolhouse για να φέρει το gaming και τα esports στα σχολεία

Παίρνοντας τα ηνία από τη Sony
04 Σεπτεμβρίου 2019 14:07
Η Nintendo UK συνεργάζεται με την Digital Schoolhouse για να φέρει το gaming και τα esports στα σχολεία

Η Nintendo UK είναι πλέον ο νέος επικεφαλής συνεργάτης της Digital Schoolhouse, βοηθώντας να φέρει το gaming στα σχολεία. Το μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα υποστηρίζονταν μέχρι πρόσφατα από τη Sony και το PlayStation τμήμα της εταιρίας, όμως απ’ ότι φαίνεται η Nintendo UK θα αναλάβει τώρα τα ηνία. Το Digital Schoolhouse είναι μια πρωτοβουλία του εμπορικού κορμού για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ukie. Στόχο έχει να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στο πρόγραμμα σπουδών πληροφορικής, παρέχοντας εκπαίδευση και πόρους μέσω της play-based εκμάθησης, χρησιμοποιώντας τα video games ως τρόπο διδασκαλίας. Το παρόν πρόγραμμα έχει λάβει σημαντικές κρατικές επιχορηγήσεις στο παρελθόν.

Ο ρόλος της Nintendo είναι να βοηθήσει τους μαθητές στο δίκτυο των 55 σχολείων του προγράμματος να επενδύσουν στο όραμά τους και μέσα από το παιχνίδι να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

Επιπλέον η Nintendo θα πάρει μέρος στο εθνικό esport tournament, το οποίο επίσης αποτελεί μέρος του προγράμματος υπό τη μορφή του Super Smash Bros. Ultimate Team Battle. Οι μαθητές δεν θα αναμετρηθούν απλά μεταξύ τους αλλά θα συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα του τουρνουά που έχουν να κάνουν με το hosting και την παραγωγή.

Tags: