Ubisoft: Το επιχειρηματικό μοντέλο του Steam είναι «μη ρεαλιστικό»

Η Ubisoft τα βάζει με το Steam
28 Αυγούστου 2019 13:52
Ubisoft: Το επιχειρηματικό μοντέλο του Steam είναι «μη ρεαλιστικό»

Η Ubisoft για ακόμη μια φορά μιλάει «έξω από τα δόντια» για το επιχειρηματικό μοντέλο της Valve και το 30% που κρατάει από τα παιχνίδια που πουλάει στο Steam. Το ψηφιακό της κατάστημα λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια, παίρνει ένα μεγάλο ποσοστό από το κέρδος και κατά καιρούς διάφορες εταιρίες αλλά και publishers έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειάς τους. Ωστόσο, πολλοί developers μεταπήδησαν στο ψηφιακό κατάστημα της Epic Games, στο οποίο το 88% των εσόδων από τις πωλήσεις πάει στους δημιουργούς.

Ο vice president της Ubisoft, Chris Early, δήλωσε στο New York Times ότι αυτό το μοντέλο του Steam πλέον δεν είναι ρεαλιστικό.

Δεν είναι ρεαλιστικό το τρέχων μοντέλο της Valve, δεν αντικατοπτρίζει την σημερινή κατάσταση του κόσμου όσον αφορά τη διανομή των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Ubisoft όπως γνωρίζετε έχει το δικό της ηλεκτρονικό κατάστημα και όπως είναι φυσικό κυκλοφορεί τα παιχνίδια της και εκεί, όπου δεν υπάρχει καμία περικοπή των κερδών της. Παραδείγματος χάρη το The Division 2 βρίσκεται διαθέσιμο μόνο στο Uplay και το Epic Games Store.