PlayStation 5: Πρώτη ματιά στην εμφάνιση του devkit; - Δείτε τα renders (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η επιβεβαίωση ήρθε από developer της Codemasters
23 Αυγούστου 2019 20:28
PlayStation 5: Πρώτη ματιά στην εμφάνιση του devkit; - Δείτε τα renders (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Νέες φήμες ξέσπασαν για το PS5 αυτές τις μέρες. Χάρη στην ιστοσελίδα LetsGoDigital αναρτήθηκε μια είδηση που αφορούσε μια πατέντα σχεδίου μιας άγνωστης συσκευής της Sony Interactive Entertainment. Τα σχέδια είχαν την υπογραφή του Yusuhiro Ootori, μηχανικού στην εταιρία, τα οποία όταν βγήκαν στο φως της δημοσιότητας, ξέσπασαν φήμες πως πρόκειται για τον σχεδιασμό του devkit της επόμενης κονσόλας της Sony. 

Για όσους δεν γνωρίζουν, χονδρικά, το dev kit (development console kit) είναι ένα PC που περιλαμβάνει κάποια από τα χαρακτηριστικά που δυνητικά θα φέρει η τελική κονσόλα. Προορίζεται για τους developers και την ανάπτυξη παιχνιδιών βάσει των specs της εκάστοτε κονσόλας. Τα σχέδια της "άγνωστης συσκευής" της SIE μπορείτε να τα δείτε παρακάτω:

Όπως φαίνεται, ο σχεδιασμός του σε σχήμα V παραπέμπει στο λατινικό αριθμό "5", κάτι που έβαλε περισσότερο λάδι στη φωτιά όσων πίστευαν πως πρόκειται για το PS5. Τις φήμες θέλησε -θέτοντας σε κίνδυνο τη θέση του- να επιβεβαιώσει ο senior artist της Codemasters. Ο Matthew Stott, μέσα από ένα tweet του απάντησε θετικά πως πράγματι πρόκειται για το development kit του PS5:

Είναι ένα dev kit, έχουμε μερικά στο γραφείο μας

Η ανάρτησή του διαγράφηκε λίγο αργότερα. Το ίδιο site που έβγαλε πρώτο την είδηση, επέστρεψε σήμερα με μερικά renders από το πώς μπορεί ή θα μπορούσε θεωρητικά να μοιάζει το PS5 εάν θα βασιζόταν πάνω σε αυτό. 

Δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση για την εμφάνιση του PlayStation 5 όπως θα φτάσει στα ράφια όταν κυκλοφορήσει, ούτε κάποια ένδειξη για το πώς θα μοιάζει. Έχει ωστόσο ενδιαφέρον πάντα να βλέπουμε πίσω από την κουρτίνα τις ετοιμασίες των εταιριών για την επόμενη γενιά.