Το Breath of the Wild είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά Zelda όλων των εποχών

Τουλάχιστον για την αγορά των ΗΠΑ
17 Αυγούστου 2019 13:32
Το Breath of the Wild είναι το πιο επιτυχημένο εμπορικά Zelda όλων των εποχών

Το The Legend of Zelda: Breath of the Wild κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017, σημειώνοντας εξαιρετικές κριτικές, ενώ αγαπήθηκε και από τους λάτρεις της σειράς. Όπως όλα δείχνουν το πόνημα της Nintendo τα πήγε εξίσου περίφημα και στις πωλήσεις, αφού θεωρείται πλέον το πιο επιτυχημένο εμπορικά Zelda όλων των εποχών, τουλάχιστον για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Mat Piscatella, ο οποίος είναι μέλος στο NPD Group, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter μοιράστηκε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις πωλήσεις του Breath of the Wild. O Piscatella μεταφέρει πως ο τίτλος ξεπέρασε τις συνολικές πωλήσεις του Twilight Princess πριν από κάμποσο καιρό και έγινε το πιο εμπορικό -όσον αφορά τις πωλήσεις- Zelda στην Αμερική.

 Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως αφορά μόνο τις πωλήσεις από τις αρχικές εκδόσεις των Zelda και δεν συμπεριλαμβάνονται επανακυκλοφορίες ή remasters, όπως παραδείγματος χάρη το remaster του Ocarina of Time 3D. To Breath of the Wild κυκλοφορεί και για το Nintendo Switch αλλά και το Wii U και αυτός είναι σίγουρα ένας παράγοντας που βοήθησε να ανεβούν οι συνολικές πωλήσεις του τίτλου.