Στην Saber Interactive του World War Z ο Tim Willits της id Software

«Θέλω να εργαστώ σε πιο ευχάριστα πράγματα»
13 Αυγούστου 2019 11:50
Στην Saber Interactive του World War Z ο Tim Willits της id Software

Τον περασμένο μήνα, ο διευθυντής της id Software, Tim Willits, ανακοίνωσε πως σκοπεύει ύστερα από 24 ολόκληρα χρόνια να ανοίξει τα πανιά του για αλλού. Μετά την ανακοίνωσή του στο Twitter, πλέον μάθαμε για πού οδεύει. Ο Willits λοιπόν αποκάλυψε πως από την 1η Αυγούστου είναι ο chief creative officer της Saber Interactive. Πρόκειται για το studio που πριν λίγους μήνες μας χάρισε το τετραπλό υπό τα χνάρια του Left 4 Dead co-op, World War Z, και η οποία μάλιστα διαθέτει πέντε studio ανά τον κόσμο.

Μιλώντας στο Fortune, ο Willits μοιράστηκε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την μεγάλη του αυτή απόφαση.

Για να το εξηγήσω καλύτερα, η σχέση μου με την id ήταν σαν ένας μακρόβιος γάμος. Ωστόσο, βλέποντας την Saber να μεγαλώνει και να επεκτείνεται σαν ομάδα, επιλέγοντας ομάδες και studios, κατάλαβα πως ήταν καιρός πια να προχωρήσω. Στην ηλικία μου πρέπει να δουλεύεις με ανθρώπους που σου αρέσει να δουλεύεις. Πρέπει να δουλεύεις πάνω σε πράγματα που σε γεμίζουν και σε διασκεδάζουν. Δεν έχω να αποδείξω κάτι, υπήρξα ήδη επιτυχημένος κι έκανα καλά παιχνίδια. Στο κάτω-κάτω θα ταξιδέψω κυριολεκτικά όλο τον κόσμο, θα πάω σε ωραία μέρη με φοβερές ομάδες και θα συνεχίσω να φτιάχνω βιντεοπαιχνίδια.  

Η Saber ιδρύθηκε το 2001 κι έχει γραφεία στα New Jersey, St. Petersburg, Madrid, Minsk, Sundsvall και Liverpool. Στο παρελθόν έκανε επιτυχίες με την σειρά μπάσκετ NBA Playgrounds και πρόσφατα με το World War Z ,το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια. Μπορείτε να διαβάσετε το review των Unboxholics για τον τίτλο πατώντας εδώ. Το στούντιο καταπιάνεται επίσης με ports, όπως το επερχόμενο Ghostbusters: The Video Game Remastered για Switch, Xbox One, PS4 και PC, καθώς και με τη φιλόδοξη μεταφορά του Witcher 3 στο Switch.