Activision: Βούλιαξαν τα οικονομικά της το τελευταίο τρίμηνο

Σταθερή πορεία για το mobile τμήμα
11 Αυγούστου 2019 15:25
Activision: Βούλιαξαν τα οικονομικά της το τελευταίο τρίμηνο

Η Activision Blizzard αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και έτσι μάθαμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για την πορεία του publisher. Συγκεκριμένα, όπως η εταιρία είχε προειδοποιήσει τους επενδυτές όταν απέλυσε το 8% του προσωπικού της νωρίτερα μέσα στο έτος, τα έσοδα, τα κέρδη και διάφοροι engagement δείκτες της μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Tα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 15% στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 18% στα 328 εκατομμύρια δολάρια. Ομοίως, οι καθαρές κρατήσεις μειώθηκαν επίσης κατά 12% στα 1,21 δισεκατομμύρια δολάρια. Όσον αφορά το engagement, η Activision Blizzard είχε 327 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Το νούμερο είναι 7% μειωμένο σε σχέση με πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η King, θυγατρική εταιρία υπεύθυνη για το Candy Crush, ήταν αυτή με την καλύτερη απόδοση το εν λόγω τρίμηνο, βλέποντας μείωση μόλις 1% στα συνολικά της έσοδα. Μάλιστα, το mobile gaming είναι τεράστιος παράγοντας για τα οικονομικά της Activision Blizzard, αφού ευθύνεται για το 37% των συνολικών εσόδων της εταιρίας.

Η Activision είχε αγοράσει τη γιγαντιαία εταιρία του mobile χώρου πριν μερικά χρόνια και φαίνεται πως αυτή η επένδυση αποδίδει καρπούς.