Το Discord προσθέτει streaming χαρακτηριστικά – Δεν τα βάζει όμως με το Twitch

Υποδεχθείτε το ‘Go Live’
11 Αυγούστου 2019 10:21
Το Discord προσθέτει streaming χαρακτηριστικά – Δεν τα βάζει όμως με το Twitch

Η ομάδα ανάπτυξης του Discord συνεχίζει διαρκώς να εμπλουτίζει την πλατφόρμα με νέες δυνατότητες. Έτσι, στο άμεσο μέλλον θα προσθέσει το Go Live χαρακτηριστικό, το οποίο θα σας επιτρέπει να κάνετε stream το παιχνίδι που παίζετε σε έως και δέκα άτομα. Οι φίλοι σας θα μπορούν να δουν το stream σας μέσα από την desktop εφαρμογή ή μέσα από το browser τους. Το Go Live θα κάνει το ντεμπούτο του στις 15 Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα streams θα έχουν περιορίσιμο ανάλυσης μέχρι 720p, αλλά οι Nitro Classic συνδρομητές θα μπορούν να κάνουν stream έως 1080p και 60 fps, ενώ οι Nitro συνδρομητές θα μπορούν να ξεκλειδώσουν και τη μέγιστη streaming ανάλυση που ανέρχεται σε 4K και 60 fps.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια προέκταση των screen sharing δυνατοτήτων, αλλά το εν λόγω χαρακτηριστικό μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο όταν το Discord εντοπίζει ότι τρέχει κάποιο παιχνίδι στον υπολογιστή σας.

Για την ιστορία, οι βίντεο κλήσεις και το screen share σε μέχρι και δέκα άτομα ταυτόχρονα ήταν δύο από τα χαρακτηριστικά που προσέλκυσαν πολλούς χρήστες από άλλες πλατφόρμες όπως το Skype. Από τη στιγμή που έκανε το ντεμπούτο του το 2015, το Discord μετρά συνολικά 250 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και περίπου 56 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.