Infinity Ward: Δεν θα δώσουμε πολιτική χροιά στο Call of Duty: Modern Warfare

Ο Trump θα μείνει εκτός
10 Αυγούστου 2019 20:00
Infinity Ward: Δεν θα δώσουμε πολιτική χροιά στο Call of Duty: Modern Warfare

Σε μια συνέντευξη που έδωσε η Infinity Ward στο Game Informer απάντησε σε μερικές εικασίες που την ήθελαν να αποδίδει πολιτική χροιά στο campaign του επερχόμενου Call of Duty: Modern Warfare. Απαντώντας στη σχετική ερώτηση, ο campaign gameplay director του παιχνιδιού Jacob Minkoff είπε:

Μας ρωτάτε αν το Modern Warfare έχει πολιτικό χαρακτήρα; Από μόνη της η ερώτηση αυτή δε σημαίνει τίποτα. Τι πάει να πει «πολιτική» για εσάς;

Συμπληρώνοντας την ίδια ερώτηση, ο narrative director, Taylor Kurosaki, απάντησε:

Τέτοιου τύπου ερωτήσεις γίνονται τα τελευταία 50 χρόνια. Στα παιχνίδια μας μιλούμε για θέματα που αφορούν τον αποικισμό, την κατοχή, την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Μπορεί να μη τις αναφέρουμε ξεκάθαρα ως λέξεις, αλλά σε αυτό το μήκος κύματος κινούμαστε. Είναι ευρείες έννοιες που θα τις βρεις παντού. Αν έκανες ένα παιχνίδι για παράδειγμα με θέμα την Αμερικανική επανάσταση, δεν θα μιλούσες για τις ίδιες έννοιες;

Συνεχίζοντας, ο Kurosaki τόνισε ότι θέλουν να εξερευνήσουν concepts ανθρώπων που δεν είναι απόλυτα «καλοί» ή «κακοί». Ανθρώπων που θα κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τη νίκη, όμως θα επωμιστούν παράλληλα τις συνέπειες των πράξεών τους.

Ασφαλώς κι αγγίζουμε θέματα που μοιάζουν με την γεωπολιτική κατάσταση του κόσμου που ζούμε σήμερα, αφού αυτό είναι το αντικείμενο του Modern Warfare. Δεν διηγούμαστε καμία ιστορία που να έχει να κάνει με τις συγκεκριμένες κυβερνήσεις των χωρών που απεικονίζουμε στο παιχνίδι. Οπότε, αν μας ρωτάτε για τον Trump, όχι, δεν θα είναι μέσα στη ιστορία.  

Ο Minkoff τέλος είπε πως στόχος τους είναι να παρουσιάσουν μέσα από το παιχνίδι διαφορετικές προοπτικές και να κάνουν τους παίκτες να καταλάβουν τον λόγο και τα κίνητρα που κάνουν διαφορετικές ομάδες να μάχονται μεταξύ τους. Να δημιουργηθεί μέσα τους το αίσθημα της εμπάθειας για τους ίδιους τους λόγους που έφεραν τους πάντες σε αυτή τη κατάσταση.

Το Call of Duty: Modern Warfare θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου του 2019 για PS4, Xbox One και PC και θα υποστηρίζει cross-play μεταξύ Xbox One και PS4, αλλά και μεταξύ PC και κονσόλων. Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στον player που ακολουθεί.