Sony, Microsoft και Nintendo θα δείχνουν τις πιθανότητες στα loot boxes

Η ESA θέτει νέους κανόνες
08 Αυγούστου 2019 12:50
Sony, Microsoft και Nintendo θα δείχνουν τις πιθανότητες στα loot boxes

Σε μια απροσδόκητη ανακοίνωση προέβη η Entertainment Software Association (ESA) με τις Sony, Microsoft και Nintendo, οι οποίες αποτελούν μέρος της ένωσης, να αλλάζουν πολιτικές όσο αφορά τα loot boxes. Συγκεκριμένα, πλέον οι εταιρίες θα αποκαλύπτουν τις πιθανότητες του περιεχομένου που θα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει ο καταναλωτής όταν αγοράζει loot boxes. Είναι μια πολιτική που καλεί τόσο τους developers όσο και τους publishers να ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με την ESA, η νέα πολιτική θα έχει εφαρμογή σε νέα παιχνίδια και σε μελλοντικά updates παιχνιδιών που είναι ήδη στην αγορά και περιέχουν loot boxes. Η αλλαγή αφορά οτιδήποτε περιέχει τυχαία εικονικά αντικείμενα σε παιχνίδια που γίνονται διαθέσιμα προς αγορά στις πλατφόρμες αυτές. Ακόμα κι αν δεν φαίνονται ως παραδοσιακά loot boxes, αλλά περιέχουν τυχαία αντικείμενα θα πρέπει να συμμορφωθούν με τον νέο κανόνα και να δείχνουν στον παίκτη πόσες πιθανότητες έχει να κερδίσει το κάθε αντικείμενο.

Συμπληρώνοντας, η ESA ανέφερε ότι θα ψάξει τρόπους να παρέχει στους καταναλωτές όσο το δυνατών περισσότερες πληροφορίες ώστε να διευκολύνει τις αγορές τους.