Ο David Cage υποδεικνύει τις πιθανές αδυναμίες των next-gen κονσόλων

Το κλειδί στα επόμενα χρόνια θα είναι το περιεχόμενο
08 Αυγούστου 2019 08:50
Ο David Cage υποδεικνύει τις πιθανές αδυναμίες των next-gen κονσόλων

To 2020 αναμφίβολα προβλέπεται να είναι μια υπέροχη χρονιά για τους gamers. Κύριος παράγοντας φυσικά εκτός από τους πολυαναμενόμενους τίτλους που θα έρθουν, είναι και η κυκλοφορία των νέων κονσόλων. Το Xbox Project Scarlett, όπως αποκάλυψε η Microsoft στη φετινή E3, αναμένεται στα τέλη της χρονιάς, ενώ και το PlayStation 5 της Sony φημολογείται ότι θα κάνει στο ίδιο περίπου διάστημα τη δική του εμφάνιση.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα των δυο κολοσσών, οι next-gen κονσόλες θα έρθουν με 8K υποστήριξη και ray-tracing.  Ωστόσο, αν και απέχουμε ακόμα ένα χρόνο και κάτι μέχρι τότε, αρκετοί developers έχουν ήδη αρχίσει να εκτιμούν τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της νέας γενιάς.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο David Cage, (δημιουργός μεταξύ άλλων του Heavy Rain και Detroit: Become Human) στο DualShockers, επισήμανε μερικά highlights και εξέφρασε τις ανησυχίες που εικάζει ότι θα φέρει η νέα γενιά. Συγκεκριμένα μίλησε για τους περιορισμούς πάνω στα υποσχόμενα νέα χαρακτηριστικά και στο πως θα αυξηθεί το κόστος ανάπτυξης τίτλων από middle-range developers, όπως η Quantic Dream.

Ο Cage παραδέχτηκε ότι η νέα τεχνολογία φέρει όντως αρκετές δυνατότητες όπως για παράδειγμα υψηλή CPU δύναμη, η οποία συνεπάγεται με σημαντική βελτίωση στα physics και στην A.I. Από την άλλη, η βελτίωση της GPU πιστεύει πως θα είναι αρκετή για να γίνει εφικτό το ray tracing σε Full HD ή Native 4K ανάλυση (χωρίς ray tracing). Ανεξάρτητα του πόσο σπουδαία ακούγονται τα νέα χαρακτηριστικά, ο Cage δήλωσε με σιγουριά πως ως επί το πλείστον θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις στα παιχνίδια επόμενης γενιάς, όχι όμως στον βαθμό που τα προμοτάρουν.  

Σίγουρα θα υπάρξουν αρκετές σημαντικές βελτιώσεις  στα παιχνίδια επόμενης γενιάς, όχι όμως τόσο στον βαθμό και στα χαρακτηριστικά που αυτή τη στιγμή προωθούν οι εταιρίες. Περισσότερη δύναμη σημαίνει περισσότερες επιλογές για να «παίξουμε» οι developers. Σημαίνει ωστόσο και περισσότερη πολυπλοκότητα, μεγαλύτερο κύκλο παραγωγής και φυσικά μεγαλύτερο budget. Υπάρχει πιθανότητα εξαιτίας αυτού, να υπάρξει χώρος μόνο για μεγάλα franchises.

Συνεχίζοντας είπε πως στο τέλος δεν έχει τόσο σημασία η τεχνολογία όσο τα παιχνίδια που θα έχει η εκάστοτε κονσόλα στην βιβλιοθήκη της.

Προσωπικά πιστεύω ότι η τεχνολογία είναι απλά η πένα με την οποία κάποιος θα γράψει ένα βιβλίο. Μπορεί να διευκολύνει το γράψιμό σου ή να κάνει το βιβλίο σου εμφανισιακά όμορφο. Ωστόσο, η πένα από μόνη της δεν θα κάνει ποτέ ένα βιβλίο σπουδαίο. Το περιεχόμενο θα είναι το κλειδί τα επόμενα χρόνια ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Όλες οι νέες πλατφόρμες θα χρειαστούν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο αν θέλουν να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Έχω την ελπίδα ότι θα δούμε δημιουργικούς και πρωτότυπους τίτλους. Περισσότερο από την εκάστοτε νέα τεχνολογία, οι ποιοτικοί τίτλοι είναι που κάνουν αυτή τη βιομηχανία να προχωρά μπροστά.