Call of Duty: Modern Warfare | Η Infinity Ward ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το cross-play

Το matchmaking θα γίνεται με βάση τη συσκευή εισόδου
04 Αυγούστου 2019 13:23
Call of Duty: Modern Warfare | Η Infinity Ward ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με το cross-play

Το cross-play είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά του νέου Call of Duty: Modern Warfare. Απ’ όταν ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάϊο, οι παίκτες εξέφρασαν αρκετές ανησυχίες στον τρόπο με το οποίο θα δουλεύει, με τη μεγαλύτερη φυσικά να αφορά το matchmaking.

Για τον λόγο αυτό, η Infinity Ward προέβη σε δήλωση ξεκαθαρίζοντας πλήρως το ομιχλώδες τοπίο. Ο designer director, Joe Cecot, εξήγησε ότι το παιχνίδι θα αποφασίζει τα lobbies ανάλογα με την συσκευή εισόδου που χρησιμοποιούμε στην εκάστοτε πλατφόρμα και όχι με την ίδια αυτή καθ’ αυτή πλατφόρμα. Οι παίκτες δηλαδή που χρησιμοποιούν χειριστήριο στο PC, θα παίζουν με παίκτες που χρησιμοποιούν χειριστήριο στις κονσόλες. Και οι παίκτες στις κονσόλες που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι, θα παίζουν αντίστοιχα με παίκτες που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι στο PC.     

Το matchmaking θα γίνεται με βάση το περιφερειακό, έτσι αν κάποιος χρησιμοποιεί πληκτρολόγιο θα παίξει με παίκτες που χρησιμοποιούν επίσης πληκτρολόγιο. Αν όμως κάποιος είναι console player που παίζει με χειριστήριο και επιχειρήσει στη μέση του παιχνιδιού να αλλάξει σε πληκτρολόγιο και ποντίκι δεν θα τον αφήσουμε να το κάνει. Πριν το matchmaking η επιλογή του περιφερικού θα κλειδώνει.  

Το Call of Duty: Modern Warfare θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου του 2019 για PS4, Xbox One και PC.