Call of Duty: Modern Warfare | Διαμάχη ανάμεσα στους fans για την έλλειψη του mini-map

Ωστόσο οι παίκτες θα βλέπουν τη σιλουέτα των συμπαικτών τους
04 Αυγούστου 2019 12:19
Call of Duty: Modern Warfare | Διαμάχη ανάμεσα στους fans για την έλλειψη του mini-map

Μετά την αποκάλυψη του multiplayer mode του πολυαναμενόμενου reboot του Call of Duty: Modern Warfare την 1η Αυγούστου, έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους λάτρεις της σειράς για μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά. Περισσότερο όμως έχει συζητηθεί η αντικατάσταση του mini-map, με ένα νέο σύστημα που θυμίζει Skyrim. Πρόκειται για μια ομολογουμένως τεράστια αλλαγή στα χρονικά της σειράς. Οι παίκτες δεν θα βλέπουν πια στην άκρη της οθόνης τους το γνωστό mini-map. Πλέον όπως και στο Skyrim, ο χάρτης θα είναι μια μπάρα-πυξίδα στο πάνω μέρος της οθόνης. Εύλογα γεννήθηκαν αρκετές απορίες. Πως θα βλέπει κάποιος τη θέση των εχθρών και των συμπαικτών του;  

Αρκετοί παίκτες που έτυχε να δοκιμάσουν τον τίτλο στο preview event της Activision, δήλωσαν πως δυσκολεύτηκαν να συνηθίσουν την αλλαγή, καθώς το μάτι ήταν εκπαιδευμένο να συμβουλεύεται αυτόματα το mini-map όταν έπαιζαν. Παρόλο που η πυξίδα κάνει flag τους εχθρούς, δεν προσφέρει είπαν το ίδιο επίπεδο επίγνωσης της θέσης. Το γεγονός αυτό οδήγησε σε debate. Άλλοι εξέφρασαν την ανησυχία τους υποστηρίζοντας πως με τον τρόπο το παιχνίδι θα ενθαρρύνει το camping και θα επιβραδύνει τον ρυθμό, ενώ άλλοι υποστήριξαν την κίνηση, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό οι παίκτες θα είναι διαρκώς σε εγρήγορση με αποτέλεσμα να αυξηθεί το απαιτούμενο skill level, οδηγώντας συνεπώς σε μια απολαυστικότερη multiplayer εμπειρία.  

Η φιλοσοφία της Infinity Ward σχετικά με αυτή την αλλαγή είναι ότι θέλει να δημιουργήσει ένα πιο στρατηγικό shooter σε σχέση με τα προηγούμενα Call of Duty. Θέλει να προσφέρει περισσότερες, όπως έχει δηλώσει, tactical επιλογές. Για τον λόγο αυτόν πρόσθεσε το door breach system, εστίασε στην εξερεύνηση του χάρτη και στη προσθήκη night vision modes που αφαιρούν εντελώς το HUD. Υπάρχουν ακόμα και modes με πολύ περισσότερους παίκτες από το κλασικό 6v6. Πλέον στο launch οι παίκτες θα συναντήσουν modes με 10v10, 20v20 και ένα ground war mode με 100 παίκτες.

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε με το mini-map, η Activision ξεκαθάρισε στο Twitter ότι οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν όταν παίζουν το περίγραμμα της σιλουέτας των συμπαικτών τους μέσα από τους τοίχους. Έτσι θα γνωρίζουν τη θέση τους.

Ωστόσο, στους ανήσυχους fans η Activision συνιστά να δουν την αλλαγή με ανοιχτό μυαλό και να δώσουν μια ευκαιρία, καλώντας τους να δοκιμάσουν πρώτα την beta του παιχνιδιού που θα διεξαχθεί στο PS4 στις 12 Σεπτεμβρίου.

Το Call of Duty: Modern Warfare θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου του 2019 για PS4, Xbox One και PC και θα υποστηρίζει cross-play μεταξύ Xbox One και PS4, αλλά και μεταξύ PC και κονσόλων. Δείτε ξανά το trailer της αποκάλυψης του multiplayer mode στον player που ακολουθεί.