Ο CEO της EA εξηγεί γιατί δεν έρχονται τίτλοι της εταιρίας στο Switch

Οι παίκτες παίζουν τα παιχνίδια μας περισσότερο στις υπόλοιπες κονσόλες.
02 Αυγούστου 2019 10:50
Ο CEO της EA εξηγεί γιατί δεν έρχονται τίτλοι της εταιρίας στο Switch

Όσο η δημοτικότητα του Switch μεγαλώνει τόσο ολοένα και περισσότεροι publishers φέρνουν τα παιχνίδια τους στην υβριδική κονσόλα. Εμφανώς η EA δεν είναι μία από αυτές τις εταιρίες, καθώς στα 2,5 αυτά χρόνια που η κονσόλα είναι στην αγορά έχει κυκλοφορήσει μόλις 4 τίτλους. Δύο τίτλους Fifa, το Fe και το Unravel Two. Όπως όλα δείχνουν, δεν φαίνεται κάποια αλλαγή στον ορίζοντα.

Σύμφωνα με το IGN, ο CEO της EA Andrew Wilson όταν ερωτήθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει στην κονσόλα το The Sims, απάντησε:

Κάθε φορά που αξιολογούμε την πιθανότητα να φέρουμε κάποιο τίτλο μας στην πλατφόρμα, εστιάζουμε σε κάποια κριτήρια. Πρώτον αν ταιριάζει το παιχνίδι στο προφίλ της πλατφόρμας όσο αφορά τον χειρισμό και δεύτερον η κοινότητα που παίζει στην συγκεκριμένη πλατφόρμα θα θέλει να το παίξει εκεί ή θα προτιμήσει σε άλλη;

Έχουμε αρκετές πληροφορίες που λένε ότι η μεγαλύτερη μερίδα κατόχων Switch έχουν ήδη στη κατοχή τους ένα PS4, Xbox One ή PC, οπότε προτιμούν να παίζουν τα παιχνίδια που φτιάχνουμε σε αυτές τις πλατφόρμες.

Ο Wilson ωστόσο δεν διευκρίνισε από πού προέρχονται οι συγκεκριμένες πληροφορίες. Το Fifa franchise πουλάει πολύ καλά και μέχρι τώρα είναι το μόνο παιχνίδι της EA που θα έρθει στο Switch μέσα στον χρόνο. Παρ' όλ' αυτά, αρκετά χαρακτηριστικά στην έκδοση της υβριδικής κονσόλας θα απουσιάζουν.