Brendan Greene: Ο δημιουργός του PUBG μιλά για το ασύλληπτο 'hate' που έλαβε

Τις απειλές και την τοξική συμπεριφορά
25 Ιουλίου 2019 10:10
Brendan Greene: Ο δημιουργός του PUBG μιλά για το ασύλληπτο 'hate' που έλαβε

Στο πλαίσιο του Gamelab 2019 ο δημιουργός του PUBG, Brendan Greene, μιλώντας με τον ιδρυτή του στούντιο Vlambeer, Rami Ismail αναφέρθηκε στο ασύλληπτο hate που έλαβε και στη τοξική συμπεριφορά που φέρνει η επιτυχία. Το παιχνίδι-φαινόμενο PlayerUnknown's Battlegrounds στο αποκορύφωμα της επιτυχίας του είχε έως και τρία εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες. Ωστόσο με τίποτα δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα ακολουθούσε.

Η τεράστια προσοχή που έλαβε το παιχνίδι δημιούργησε πρωτόγνωρα επίπεδα πάθους από τους παίκτες, αλλά ταυτόχρονα και τοξικότητας. Σε όλους αρέσει να έχουν γνώμη. Έλαβα μηνύματα που εύχονταν να πέσει η κόρη μου θύμα βιασμού, να καώ και να πεθάνω αργά και επώδυνα. Τα λόγια αυτά μάλιστα προέρχονταν από δημόσια προφίλ στο Facebook, από ανθρώπους που έδειχναν το πρόσωπό τους σε φωτογραφία.

Υπήρξε θυμάμαι ένας τύπος που ήθελε να γίνει web developer και είχε μάλιστα και δική του επιχείρηση, ο οποίος με χαρακτήρισε χυδαία στο Twitter. Είναι αδιανόητη η αναίδεια και το μίσος που βγάζουν κάποιοι. Δίνουμε όλο μας το είναι και δουλεύουμε ακατάπαυστα, δεν ανήκουμε σε κανέναν. Είναι ψυχοφθόρο να λαμβάνεις τέτοια σχόλια. Γνωρίζω συναδέλφους που τα πήραν πολύ κατάκαρδα. Αν και δύσκολο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιορίσεις τα προσωπικά σου δεδομένα όσο γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα και να αγνοείς τους τοξικούς ανθρώπους.

Tags: