Η Nintendo δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη streaming τεχνολογία

Δια στόματος του CEO Nintendo of America
20 Ιουλίου 2019 09:00
Η Nintendo δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη streaming τεχνολογία

Όπως όλα δείχνουν το streaming βιντεοπαιχνιδιών στο μέλλον θα είναι το επόμενο βήμα για τη βιομηχανία. Η είσοδος της Google στο χώρο με το Stadia αλλά και οι κονσόλες επόμενης γενιάς όπως το Xbox Scarlett και το PlayStation 5, ήδη προετοιμάζονται. Αν και η Nintendo συνήθως ακολουθεί το δικό της δρόμο, οι δηλώσεις του CEO Nintendo of America, Doug Bowser δείχνουν πως είναι αναπόφευκτο να μείνει έξω από αυτό τον χορό.

Μιλώντας στο Time εξέφρασε ανοιχτά το ενδιαφέρον της εταιρίας στις streaming τεχνολογίες:

Εξετάζουμε τις streaming τεχνολογίες και συνειδητοποιούμε πλήρως τις δυνατότητές τους, όπως και στον τρόπο με το οποίο θα συνεισφέρουν στις gameplay εμπειρίες που επιθυμούμε για τα IPs και τους χαρακτήρες μας.

 

Ωστόσο πιστεύουμε ότι προς το παρών το Nintendo Switch, επίσης προσφέρει συναρπαστικές και μοναδικές gameplay εμπειρίες. Το Switch είναι μια μοναδική πλατφόρμα με την οποία ο παίκτης έχει τη δυνατότητα να παίξει στην τηλεόραση του σπιτιού του και την ίδια στιγμή να την πάρει από το dock και να γίνει portable παίζοντας οπουδήποτε επιθυμεί.

Σε μια συζήτηση που είχε ο ίδιος στο Fortune έκανε παρόμοια σχόλια για το streaming:

Το Switch έχει αρκετές ομοιότητες με το streaming. Είναι μια συσκευή με την οποία μπορείς να παίξεις οπουδήποτε, οποιαδήποτε ώρα και με τον οποιοδήποτε. Προφανώς και παρακολουθούμε στενά την streaming τεχνολογία. Το κατανοούμε και γι’ αυτό την εξετάζουμε.

Στον ίδιο ρυθμό ο πρόεδρος της Nintendo Ιαπωνίας Shuntaro Furukawa δήλωσε:

Tο cloud και οι streaming υπηρεσίες μπορούν να εξελίξουν τους τρόπους με τους οποίους τα παιχνίδια θα φτάνουν στους καταναλωτές. Είναι ένα τοπίο που αλλάζει και πρέπει να πορευθούμε σύμφωνα με αυτό, ωσότου βέβαια μένουμε πιστοί στην επιθυμία μας να δημιουργούμε μοναδικές εμπειρίες για τους παίκτες.

Πριν μερικούς μήνες η Nintendo πειραματίστηκε εντός Ιαπωνίας με το game streaming. Ανάμεσα στα παιχνίδια που δοκίμασε ήταν τα Assassin’s Creed Odyssey, Phantasy Star Online 2 και Resident Evil 7. Όπως όλα δείχνουν όλες οι εταιρίες αργά ή γρήγορα θα προετοιμαστούν για το μέλλον που έρχεται.