Fortnite: Πέφτουν τα νούμερα τηλεθέασης για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

Αντίστοιχη πορεία και για άλλα Battle Royale παιχνίδια
15 Ιουλίου 2019 11:30
Fortnite: Πέφτουν τα νούμερα τηλεθέασης για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο

Το StreamElements δημοσίευσε την αναφορά του για τα νούμερα τηλεθέασης στον gaming χώρο το τελευταίο τρίμηνο. Αναλυτικότερα, το StreamElements συνεργάζεται με την SullyGnome και αναλύει τα στατιστικά όχι μόνο του Twitch, αλλά και των υπόλοιπών streaming υπηρεσιών δηλαδή τα YouTube Live, Facebook Gaming και Mixer.

Κοιτώντας τα νούμερα, λοιπόν, καθοδική πορεία είχε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο το Fortnite, παρόλο που παραμένει το δημοφιλέστερο παιχνίδι σε όλες τις streaming πλατφόρμες. Η τηλεθέαση του παιχνιδιού μειώθηκε κατά 3.66%, φτάνοντας τις 300 εκατομμύρια ώρες.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε το League of Legends, το οποίο δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά με το Fortnite, καθώς και αυτό είδε μείωση της τηλεθέασής του κατά 5,96%.

Το παιχνίδι που σημείωσε την μεγαλύτερη βουτιά ήταν το Apex Legends που δεν κατάφερε να μπει καν στην δεκάδα. Το παιχνίδι το προηγούμενο τρίμηνο ήταν στην τρίτη θέση με 182 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης. Το δεύτερο τρίμηνο του 2019 το νούμερο αυτό δεν ξεπέρασε τις 65 εκατομμύρια ώρες.

Ο τελευταίος Battle Royale τίτλος στην πρώτη δεκάδα είναι το PlayerUnknown's Battlegrounds που και αυτό είδε μειώση των στατιστικών του κατά 4.3% σε 65.4 εκατομμύρια ώρες.

Παιχνίδια που είδαν αύξηση στα νούμερά τους ήταν τα World of Warcraft (+64.1%), Overwatch (+15.5%) και Hearthstone (+47.6%) της Blizzard, ενώ δραματική αύξηση είδε και το Grand Theft Auto V. Ο τίτλος της Rockstar είδε την τηλεθέασή του να αυξάνεται κατά 151.7%, αγγίζοντας τις 217.6 εκατομμύρια ώρες και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα role-playing streams του παιχνιδιού.