Το Steam Labs αναλύει τι παίζετε για να σας προτείνει νέα παιχνίδια

Διαθέσιμα τα "πειράματα" της Valve
14 Ιουλίου 2019 13:35
Το Steam Labs αναλύει τι παίζετε για να σας προτείνει νέα παιχνίδια

Η Valve είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, με το Steam να έχει τεράστια «ευθύνη» γι’ αυτή της την επιτυχία. Τώρα, η εταιρία διέθεσε ένα νέο AI εργαλείο ονόματι Steam Labs που φέρνει στην πλατφόρμα της τρεις ακόμη λειτουργίες.

Η πρώτη λειτουργία ονομάζεται Micro-trailers και για να γλιτώνετε χρόνο θα σας παρουσιάζει πιο σύντομα βίντεο έξι δευτερολέπτων, τα οποία θα συνθέτει η AI χρησιμοποιώντας τα κανονικά trailers των παιχνιδιών.

Η δεύτερη ονομάζεται The Automated Show και είναι παρόμοια με την παραπάνω λειτουργία, απλά στην οθόνη σας θα μπορείτε να βλέπετε πολλαπλά trailers από παιχνίδια. Αρχική ιδέα της Valve ήταν καθώς θα βλέπετε το βίντεο να έχει voiceover από AI, αλλά όπως αποκάλυψε το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό και έτσι ακόμη δουλεύουν ακόμη πάνω σε αυτό.

Η τρίτη και τελευταία λειτουργία του Steam Labs είναι το Interactive Recommender Experiment, ένα neural-network μοντέλο που εκπαιδεύεται για να σας προτείνει παιχνίδια με βάση το ιστορικό σας αλλά και χάρη σε άλλα σημαντικά δεδομένα. Βασίζεται σε εκατομμύρια χρήστες του Steam και δισεκατομμύρια play sessions. Μάλιστα, θα μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό το εργαλείο για να σας δείχνει νεότερα ή παλαιότερα παιχνίδια, ενώ μπορείτε να τα περιορίσετε kai με διάφορα tags.

Μπορείτε να δοκιμάσετε το Steam Labs πατώντας εδώ.

Tags: