“Η Epic Games δίνει τεράστια ποσά για να εξασφαλίσει αποκλειστικότητες”

Σύμφωνα με του δημιουργούς του Sniper Elite
14 Ιουλίου 2019 11:32
“Η Epic Games δίνει τεράστια ποσά για να εξασφαλίσει αποκλειστικότητες”

Στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, η Rebellion Developments, γνωστή από τη σειρά Sniper Elite, είχε δηλώσει πως για κυκλοφορήσει αποκλειστικά στο Epic Games Store κάποιο παιχνίδι της θα χρειαστεί έναν πολύ καλό λόγο. Περίπου ένα μήνα μετά από αυτή τη δήλωση, η εταιρία ανακοίνωσε πως το επερχόμενο Zombie Army 4 θα είναι αποκλειστικό στο κατάστημα της Epic.

Ο λόγος φαίνεται πως βρέθηκε, λοιπόν, και δεν είναι άλλος από τα τεράστια χρηματικά ποσά που πληρώνει η Epic για να εξασφαλίσει αποκλειστικότητες. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο πλαίσιο του Develop:Brighton, οι ιδρυτές του στούντιο Jason και Chris Kingsley εξήγησαν τι ακριβώς συνέβη.

Γενικά, νομίζω ότι θα προτιμούσα να μην κάνω αποκλειστικότητες, αλλά καταλαβαίνω και τη θέση της Epic. Πραγματικά πληρώνουν αδρά για να χτίσουν το κατάστημά τους. Όλα τα εύσημα πάνε σε αυτούς, είναι φανταστικό αυτό που κάνουν και φυσικά θα πάρουμε μερικά από τα χρήματά τους.

Παρόλο που το Steam είναι συνυφασμένο με το PC Gaming εδώ και μια δεκαετία, ο Jason εξήγησε πως η απόφαση της αποκλειστικότητας βασίζεται σε καθαρά επιχειρηματικούς λόγους.

Νομίζω ότι εν μέρει είναι επίσης και ένα σημάδι αφύπνισης για όλους, όταν ένας νέος ανταγωνιστής μπαίνει στην αγορά. Σας κάνει να σκεφτείτε. Θέλω να πω ότι οι developers ετοιμάζουν λαμπρά παιχνίδια και αυτό ... σας κάνει να εστιάσετε στο παιχνίδι σας. Είναι ακριβώς το ίδιο και για τις πολυεθνικές.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

Ήξερα ότι η Epic ψάχνει αποκλειστικά, αλλά αρχικά δεν είχαμε κάποια πρόταση. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα να μας προσεγγίσουν για συνήθως κυνηγάνε τα πολύ μεγάλα παιχνίδια.

Προφανώς αυτό σημαίνει ότι βλέπουν το Zombie Army 4 ως μεγάλο τίτλο, κάτι που είναι ωραίο, είναι ένα πραγματικό καλό μπόνους για εμάς. Έμεινα εντυπωσιασμένος από τα ποσά που μας προσέφεραν.