Το Gears 5 θα αφαιρέσει όλες τις σκηνές καπνίσματος

Σε συνεργασία με αντικαπνιστικό οργανισμό
13 Ιουλίου 2019 18:22
Το Gears 5 θα αφαιρέσει όλες τις σκηνές καπνίσματος

Όπως μεταφέρει το Variety, το Gears 5 “θα κόψει” το κάπνισμα. Αναλυτικότερα, ο αποκλειστικός τίτλος της Microsoft δεν θα περιλαμβάνει καμία σκηνή καπνίσματος και καμία αναφορά σε καπνό, τσιγάρα ή κάπνισμα γενικότερα. Η The Coalition πήρε αυτή την απόφαση όταν ο μη-κερδοσκοπικός αντικαπνιστικός οργανισμός Truth Initiative προσέγγισε την Turner, η οποία μέσω του eSports τμήματός της, ELeague, συνεργάζεται με την ομάδα ανάπτυξης για την προώθηση του multiplayer.

Το ELeague ξεκίνησε να προωθεί τη συνεργασία του με τον αντικαπνιστικό οργανισμό στο πλαίσιο του ELeague Gears Summer Series Invitational τουρνουά που θα λάβει χώρα στις 13 και 14 Ιουλίου.

Ο επικεφαλής της Coalition και δημιουργός του Gears 5, Rod Fergusson, δήλωσε:

Έχω δει από πρώτο χέρι τις καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος. Πάντα ήταν σημαντικό για μένα και πρόσεχα να μην χρησιμοποιήσω το κάπνισμα στην αφήγηση, γι 'αυτό κάναμε τη συνειδητή επιλογή να αποφύγουμε την επισήμανση και την αποθέωση του καπνίσματος στο Gears 5 και σε όλο το σύμπαν του Gears of War από εδώ και στο εξής.

Ένας αντιπρόσωπος των Xbox Games Studios επισήμανε πως η απόφαση πάρθηκε εξ’ ολοκλήρου από την The Coalition.

Ο CEO και πρόεδρος της Truth Initiative, Robin Koval, δήλωσε:

Σε μια εποχή που βλέπουμε ραγδαία επανεμφάνιση σκηνών καπνίσματος στην ποπ κουλτούρα, συγχαίρουμε την Coalition για την αφαίρεση του καπνίσματος από το Gears 5 και το ELeague που θα προωθήσει ένα βιντεοπαιχνίδι χωρίς κάπνισμα στο τουρνουά του αυτό το Σαββατοκύριακο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι αυτή η απόφαση θα ενθαρρύνει και άλλους developers και διοργανωτές τουρνουά να ακολουθήσουν αυτό το κίνημα και να βελτιώσουν την εμπειρία των παιχνιδιών τους με τη αφαίρεση του καπνίσματος.

Το Gears 5 κυκλοφορεί στις 10 Σεπτεμβρίου για το Xbox One και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Παρόλου που δεν θα περιλαμβάνει σκηνές καπνίσματος, το παιχνίδι θα εξακολουθεί να έχει ηλικιακή ταξινόμηση PEGI 18, επιτρέποντάς σας να κόψετε στη μέση ανθρώπους με πριόνια και γενικότερα τη βία που έχουμε συνηθίσει στο franchise.

Για την ιστορία, έπειτα από παρέμβαση του ίδιου οργανισμού για το Stranger Things 3, το Netflix είχε υποσχεθεί να μειώσει τις σκηνές καπνίσματος στα Netflix Originals.