Η Nintendo αναβαθμίζει το αρχικό Switch με νέο CPU

Παράλληλα με την κυκλοφορία του Lite
11 Ιουλίου 2019 16:25
Η Nintendo αναβαθμίζει το αρχικό Switch με νέο CPU

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Verge, πέρα από την κυκλοφορία του Nintendo Switch Lite, ο Ιαπωνικός κολοσσός θα αναβαθμίσει και το αρχικό Nintendo Switch. Το μέσο εντόπισε μια νέα καταχώρηση στο Federal Communications Commission (FCC), στην οποία η εταιρία ζητά έγκριση για να τροποποιήσει ένα προϊόν της που ήδη βρίσκεται στην αγορά, χωρίς να χρειάζεται να περιμένει μια εξ’ ολοκλήρου νέα έγκριση για πώληση νέου προϊόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αξιοσημείωτο είναι πως η καταχώρηση περιλαμβάνει μια λίστα με τις αλλαγές του ανανεωμένου μοντέλου. Συγκεκριμένα, η Nintendo σκοπεύει να αλλάξει τον System on Chip (SoC) της συσκευής και τον τύπο της NAND. Τι σημαίνει αυτό; Η κονσόλα θα έχει άλλο επεξεργαστή και διαφορετική μνήμη. Το νέο SoC μπορεί να φέρει γρηγορότερα loading, καλύτερη απόδοση και καλύτερη διάρκεια ζωής για την μπαταρία. Πιθανότατα η Nintendo θα αφήσει στο παρελθόν τον Tegra X1 της Nvidia, για τον πιο σύγχρονο X2. Η αλλαγή στη NAND πιθανότατα σημαίνει πως θα δούμε ένα μοντέλο με περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Να διευκρινιστεί σε αυτό το σημείο πως μιλάμε για μια νέα ελαφρώς αναβαθμισμένη έκδοση του αρχικού Switch και όχι για το Switch Pro που φημολογείται εδώ και πολύ καιρό. Για την ώρα η Nintendo δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο.