Nintendo: Δεν θα υπάρξει ‘Switch Pro’ φέτος

Ενώ το Switch Lite δεν θα σκοτώσει το 3DS
11 Ιουλίου 2019 12:55
Nintendo: Δεν θα υπάρξει ‘Switch Pro’ φέτος

Έπειτα από την έντονη φημολογία αρκετών μηνών, πριν μερικές ώρες η Nintendo αποκάλυψε και επίσημα το ολοκαίνουργιο Nintendo Switch Lite, μια αποκλειστικά handheld έκδοση της υβριδικής κονσόλας. Με αφορμή την ανακοίνωση της νέας κονσόλας, ο πρόεδρος της Nintendo Αμερικής, Doug Bowser, παραχώρησε μια συνέντευξη στο CNET, στην οποία μίλησε για διάφορα θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό Bowser ξεκαθάρισε πως παρά τις φήμες και για ένα αναβαθμισμένο Switch, η Nintendo δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και κάποια άλλη νέα Switch κονσόλα μέσα στο 2019, πέρα από το Lite.

Ο λόγος που το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας χρειάστηκε να το ξεκαθαρίσει αυτό ήταν η έντονη φημολογία περί ‘Switch Pro’ που μάλιστα ήθελε μάλιστα η παραγωγή του αναβαθμισμένου συστήματος να έχει ξεκινήσει ήδη. Οι φήμες έλεγαν πως το ‘Mini’ θα κυκλοφορούσε το καλοκαίρι και το Pro αργότερα μέσα στο 2019. Τελικά το Lite θα καταφθάσει στις 20 Σεπτεμβρίου και το ‘Pro’ αν όντως κυκλοφορήσει δεν θα έρθει φέτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Bowser αναφέρθηκε και στο 3DS και τόνισε πως η ανακοίνωση και η κυκλοφορία του Lite δεν σημαίνει πως τα 3DS και 2DS θα εξαφανιστούν από την αγορά.