Haven: Πρώτα gameplay πλάνα από το νέο πόνημα των δημιουργών του Furi

Μια ρομαντική διαστημική περιπέτεια
10 Ιουλίου 2019 11:42
Haven: Πρώτα gameplay πλάνα από το νέο πόνημα των δημιουργών του Furi

Οι δημιουργοί του Furi, The Game Bakers, έδωσαν στα φώτα της δημοσιότητας το πρώτο gameplay trailer του Haven. Πρόκειται για μια νέα ρομαντική διαστημική περιπέτεια, η οποία ακολουθεί τους Yu και Kay στη προσπάθειά τους να επιβιώσουν σε έναν άγνωστο πλανήτη.

Είναι μια solo στον πύρινα της εμπειρία με εντυπωσιακό οπτικό και ηχητικό τομέα. Ωστόσο, το co-op υποστηρίζεται και μάλιστα το στούντιο ενθαρρύνει του παίκτες να παίξουν μαζί με κάποιον «ιδιαίτερο» για τους ίδιους πρόσωπο. Η The Game Bakers αποκαλούν το Haven ως «accessible RPG», υποστηρίζοντας παράλληλα πως οι επιλογές στους διαλόγους θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες, παρομοιάζοντάς το ως απόγονο του Journey και του Persona. Μιλώντας για το παιχνίδι ο creative director Emeric Thoa, είπε:

Όπως και με το Furi, προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι που δεν έχετε ξαναπαίξει. Είναι η ιστορία ενός ζευγαριού που μάχεται για την ελευθερία του να καθιερώσει τη σχέση του. Εστιάζει στο πως μοιάζει ο έρωτας αφού έχει ξεπεράσει τα αρχικά στάδια, όταν μπορεί χωρίς φόβο να αποκαλύψει ο ένας στον άλλον τον πραγματικό του εαυτό. Δεν πιστεύω ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν.

Εκτός από την εξερεύνηση, το Haven θα φέρει ένα καινοτόμο σύστημα μάχης, κατά το οποίο και οι δυο χαρακτήρες θα ελέγχονται ταυτόχρονα.

Η μάχη δεν είναι turn-based, αλλά ούτε και real time. Ο παίκτης φορτώνει εντολές για κάθε χαρακτήρα, κρατώντας πατημένο το ανάλογο κουμπί κι όταν έρθει η ώρα απλά αφήνει το κουμπί εξαπολύοντας την επίθεση. Απαιτεί τακτική και καλό συγχρονισμό για κάθε chain attack ή συνδυασμό αυτών. Δεν απαιτεί ακριβώς ταχύτητα. Η μάχη έχει έναν 'αισθησιακό' ρυθμό θα έλεγα.

Το Haven θα κυκλοφορήσει το 2020 για PC, PS4 και Switch, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτή την πιθανότητα να κυκλοφορήσει και στο Xbox One. Δείτε το εν λόγω trailer στον player που ακολουθεί.