O Hideo Kojima αποκαλύπτει τον αγαπημένο του υπερήρωα

Σε νέα του συνέντευξη
07 Ιουλίου 2019 08:37
O Hideo Kojima αποκαλύπτει τον αγαπημένο του υπερήρωα

Ο ταλαντούχος δημιουργός του Metal Gear Solid και του επερχόμενου Death Stranding, Hideo Kojima, μίλησε για τις ταινίες υπερηρώων και συγκεκριμένα τόνισε πως ο Spider-Man μοιάζει με τους Ιαπωνικούς ήρωες, πράγμα που εν μέρει εξηγεί γιατί ο χαρακτήρας είναι τόσο δημοφιλής στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στο Famitsu, ο Kojima εξήγησε πως η πρώτη X-Men ταινία ήταν κομψή και άρεσε στο ενήλικο κοινό. Όσον αφορά τον Spider-Man τόνισε:

Με το Spider-Man του Sam Raimi, η ηλικία του κοινού μειώθηκε ελαφρώς, καθώς ήταν μια ‘νεανική ταινία φαντασίας’. Δεν το λέω αυτό ως κακό, καθώς πραγματικά μου αρέσει ο Spider-Man του Raimi.

Στη συνέχεια το μέσο ρώτησε τον Kojima ποιος υπερήρωας από τα αμερικάνικα κόμικς είναι ο αγαπημένος του. Ο δημιουργός κατέληξε πως μάλλον ο Spider-Man είναι αυτός που του αρέσει πιο πολύ, καθώς μοιάζει με Ιαπωνικούς ήρωες όπως οι Kamen Rider και Tiger Mask. Μάλιστα τόνισε πως η εμφάνιση του χαρακτήρα είναι ελκυστική για το Ιαπωνικό κοινό, αφού τους θυμίζει τους Super Sentai (Power Rangers).

Είναι ένας ήρωας με προβλήματα και ανησυχίες και αυτό μοιάζει πολύ με του Ιαπωνικούς ήρωες.

Οι πλούσιοι υπερήρωες ή οι υπερήρωες χωρίς ατέλειες είναι λιγότερο ελκυστικοί για τον Kojima. Τέλος, εκτός από τον Spider-Man, ο Kojima δήλωσε και fan του Flash, προσθέτοντας ότι του άρεσε η πρόσφατη τηλεοπτική σειρά του χαρακτήρα.