Epic Games Store: Δεν αλλάζει στάση παρά την κατακραυγή για το Shenmue 3

Θα καλύπτει με επιστροφές χρημάτων τα Kickstarter projects
04 Ιουλίου 2019 13:03
Epic Games Store: Δεν αλλάζει στάση παρά την κατακραυγή για το Shenmue 3

Στο πλαίσιο της E3 2019 και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του PC Gaming Show, ανακοινώθηκε πως η PC έκδοση του Shenmue 3 θα κυκλοφορήσει για ένα χρόνο αποκλειστικά στο Epic Games Store.

Οι gamers αντέδρασαν πολύ έντονα στο άκουσμα αυτής της είδησης, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που είχαν υποστηρίξει το παιχνίδι στο Kickstarter με την προϋπόθεση πως θα το έπαιζαν στο Steam ή ως DRM-free κυκλοφορία. Μάλιστα, η ομάδα ανάπτυξης θα έδινε Steam κλειδιά στους υποστηρικτές που ξεπερνούσαν ένα συγκεκριμένο όριο χρηματικής συνεισφοράς. Τελικά αυτό δεν θα συμβεί.

Ακόμη περισσότερο εκνευρισμό προκάλεσε το γεγονός πως η ομάδα ανάπτυξης Ys Net και η publishing εταιρία Deep Silver αρνούνταν τις επιστροφές χρημάτων στους εκνευρισμένους Kickstarter backers.

Τώρα, η Epic Games έρχεται να ξεκαθαρίσει πως δεν θα σταματήσει να εξασφαλίζει ως αποκλειστικές κυκλοφορίες παιχνίδια του Kickstarter. Αντιθέτως, υπόσχεται πως θα στηρίζει τους developers σε όλες τις μελλοντικές Kickstarter αποκλειστικότητες, καλύπτοντας αυτή το κόστος των επιστροφών χρημάτων.

Ακολουθούν τα σχετικά tweets του Tim Sweeney, ιδρυτή της Epic Games.