Το Summer Games Done Quick μάζεψε $3 εκ. για τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

Η gaming κοινότητα συσπειρώνεται για καλό σκοπό
01 Ιουλίου 2019 11:28
Το Summer Games Done Quick μάζεψε $3 εκ. για τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα»

Το Games Done Quick είναι μια οργάνωση που διοργανώνει livestreams βιντεοπαιχνιδιών για φιλανθρωπικό σκοπό. Πριν μερικές ώρες το καλοκαιρινό Summer Games Done Quick 2019 ολοκληρώθηκε και η gaming κοινότητα κατάφερε να μαζέψει το θεαματικό ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων. Το stream ξεκίνησε στις 23 Ιουνίου και στο πλαίσιό του γνωστά μέλη της speedrunning κοινότητας τερμάτισαν μια πληθώρα παιχνιδιών, όπως το The Legend of Zelda: Majora’s Mask και το Chrono Trigger. Παράλληλα, οι gamers που παρακολουθούσαν ζωντανά είχαν τη δυνατότητα να κερδίσουν δεκάδες δώρα.

Όλες οι δωρεές θα πάνε στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική και ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν τραυματιστεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές, κυρίως σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, που έχουν έλλειψη ειδών πρώτης ανάγκης.

Για την ιστορία, το πρώτο event που είχε κάνει ο οργανισμός είχε πραγματοποιηθεί το 2010, συγκεντρώνοντας περίπου δέκα χιλιάδες δολάρια. Η διαφορά του τότε με το τώρα είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη. Αν θέλετε και εσείς να στηρίξετε τον καλό αυτό σκοπό, μπορείτε να το κάνετε ακόμη πατώντας εδώ.

Tags: