Google Stadia: Μην περιμένετε τα παιχνίδια να είναι φθηνότερα

Διευκρινήσεις από την Google
30 Ιουνίου 2019 13:25
Google Stadia: Μην περιμένετε τα παιχνίδια να είναι φθηνότερα

Με την διάθεση του Google Stadia να βρίσκεται προ των πυλών, η Google έρχεται να διαλευκάνει το τοπίο σχετικά με την game streaming υπηρεσία της.

Το Eurogamer είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με τον υπεύθυνο του Stadia, Phil Harrison, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ενδιαφερόμενους gamers.

Συγκεκριμένα, ο Harrison ρωτήθηκε αν τα παιχνίδια στο Stadia θα είναι οικονομικότερα από ότι στις άλλες πλατφόρμες και απάντησε χαρακτηριστικά:

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να είναι φθηνότερα.

Mε ποιο τρόπο το Stadia δικαιολογεί, λοιπόν, τη χρέωση της πλήρους τιμής για ένα βιντεοπαιχνίδι, όταν μπορείτε μόνο να κάνετε μόνο stream; Παρέχοντας τη δυνατότητα αναπαραγωγής σε οποιαδήποτε οθόνη.

Η αξία που παίρνετε από ένα παιχνίδι στο Stadia σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε σε οποιαδήποτε οθόνη έχετε στη ζωής σας – στην τηλεόραση, το PC, το φορητό υπολογιστή, το tablet, το τηλέφωνο. Νομίζω ότι αυτό θα είναι πολύτιμο για τους παίκτες.

Εξάλλου, η Stadia έκδοση ενός παιχνιδιού θα έχει θεωρητικά την καλύτερη εφικτή ποιότητα καινοτομίας και πολυπλοκότητας όσον αφορά τις μηχανές γραφικών.

Στη συνέχεια ο Harrison κλήθηκε να διευκρινίσει πόσο ακριβώς θα κοστίζουν τα παιχνίδια του Stadia. Η απάντησή του δεν ήταν ξεκάθαρη. Αναλυτικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε:

Η εκδότρια εταιρία ή ο developer θα έχουν τον έλεγχο των τιμών, οπότε είναι δύσκολο για μένα να πω πόσο θα κοστίζουν αυτή τη στιγμή. Προφανώς θα είμαστε ενήμεροι για τις επικρατούσες τιμές στην αγορά.

Το Google Stadia θα κάνει το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2019 σε επιλεγμένες χώρες του εξωτερικού. Το πότε και αν η πλατφόρμα θα κάνει το ντεμπούτο της και στην ελληνική αγορά παραμένει άγνωστο. Αρχικά η μόνη διαθέσιμη επιλογή θα είναι μια μηνιαία συνδρομή που θα ζητά £8.99 και θα προσφέρει πρόσβαση σε μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών (συμπεριλαμβανομένου του Destiny 2), καθώς και τη δυνατότητα να αγοράσετε τα καινούργια παιχνίδια που κυκλοφορούν.