PlayStation 5: Νέα τεχνολογία της Sony θέλει να εξαφανίσει τα loading times

Ανακαλύφθηκε μια νέα πατέντα της εταιρίας
25 Ιουνίου 2019 09:56
PlayStation 5: Νέα τεχνολογία της Sony θέλει να εξαφανίσει τα loading times

Η Sony βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο της ανάπτυξης του PlayStation 5 και όπως φαίνεται και από την αρχική ανακοίνωση της κονσόλας, η εταιρίας εστιάζει ιδιαίτερα στα loading times. Συγκεκριμένα, παρατηρητικοί χρήστες του διαδικτύου ανακάλυψαν πως η εταιρία καταχώρησε πατέντα για μια νέα τεχνολογία που φιλοδοξεί να εξαλείψει τα loading times.

Η πατέντα περιγράφει μια μέθοδο για δυναμική φόρτωση του κώδικα που θα χαρίζει ομαλό αδιάκοπο gameplay. Η τεχνολογία θα μελετά τη συμπεριφορά του παίκτη και θα καθιστά δυνατή τη φόρτωση των δεδομένων του παιχνιδιού εκ των προτέρων, ώστε να μη χρειάζεται να σταματά η ροή του τίτλου για loading.

Αυτό θα το πετυχαίνει χωρίζοντας τον κόσμο του παιχνιδιού σε τμήματα που θα έχουν νοητά σύνορα για το loading. Όταν ο παίκτης θα βρίσκεται σε αυτό το σύνορο, το παιχνίδι θα φορτώνει ήδη την επόμενη περιοχή σε περίπτωση που χρειαστεί. Με αυτόν τον τρόπο αν παίκτης όντως εισέρθει στη νέα περιοχή δεν θα χρειαστεί να περιμένει και κόλπα όπως τα χαρακτηριστικά ασανσέρ του Mass Effect δεν θα είναι απαραίτητα.

Τόσο το PlayStation 5 όσο και το Xbox Project Scarlett φαίνεται να δίνουν μεγάλη έμφαση στον SSD και όπως όλα δείχνουν τα μεγάλα loading times θα μείνουν στο παρελθόν με τη νέα γενιά κονσολών.