Alpha Protocol: Σταμάτησε η πώλησή του στο Steam

Έληξαν τα publishing rights της Sega
20 Ιουνίου 2019 13:56
Alpha Protocol: Σταμάτησε η πώλησή του στο Steam

Σύμφωνα με τη επίσημη σελίδα του στο Steam, το κατασκοπευτικό role-playing της Obsidian Entertainment, Alpha Protocol δεν θα είναι πλέον διαθέσιμο προς αγορά στο κατάστημα της Valve, καθώς η Sega ύστερα από αίτημα εξαιτίας της λήξεως των publishing δικαιωμάτων, ζήτησε την αφαίρεσή του. Το ίδιο συνέβη και στο Humble Store που μέχρι τώρα πωλούνταν κανονικά. Εκεί το παιχνίδι εξαφανίστηκε εντελώς από τις λίστες του.

Η απόφαση αυτή της Sega έκανε τους fans να εικάζουν πως η εταιρεία ίσως ετοιμάζει -αν αναλογιστούμε πως αρχικά είχε κυκλοφορήσει το 2010- κάποιο remaster. Όπως όλα δείχνουν η εταιρεία το έκανε αυτό διότι πλέον δεν ελέγχει τα δικαιώματα διανομής. Όταν το παιχνίδι δημιουργήθηκε αρχικά, η Obsidian ήθελε να διατηρήσει την κυριότητα του IP. Ωστόσο για να κλείσει τότε η συμφωνία με τη Sega αναγκάστηκε να θυσιάσει τα δικαιώματα διανομής.

Ο όλος αναβρασμός ουσιαστικά συμβαίνει αυτή τη στιγμή μετά την εξαγορά της Obsidian από την Microsoft. Ακόμα όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν η Microsoft αγόρασε τα δικαιώματα από τη Sega ή αν με κάποιο τρόπο αυτά επέστρεψαν στην Obsidian. Ωστόσο όσοι ήδη είχαν αγοράσει το παιχνίδι θα έχουν τη δυνατότητα να το κατεβάζουν κανονικά στο μέλλον.