Platinum Games: «Η επόμενη γενιά κονσολών δεν είναι ιδιαίτερα καινοτόμα»

Σε αντίθεση με τις Cloud υπηρεσίες
20 Ιουνίου 2019 11:11
Platinum Games: «Η επόμενη γενιά κονσολών δεν είναι ιδιαίτερα καινοτόμα»

Το αφεντικό της PlatinumGames, Atsushi Inaba, μίλησε στο VideoGamesChronicle ελέω E3 2019, για την επόμενη γενιά κονσολών της Microsoft και της Sony, καθώς και τις cloud υπηρεσίες. Ωστόσο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η επόμενη γενιά δεν του φαίνεται τόσο καινοτόμα.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει, ο καταναλωτής φυσικά και θα δει τα οφέλη, όπως καλύτερα γραφικά και γρηγορότερα loading times, αλλά αυτά δεν τον ενθουσιάζουν ως δημιουργό και του φαίνονται αρκετά ίδια σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, χωρίς να βλέπει κάτι τρομερά καινοτόμο.

Ο Inaba, συνεχίζει λέγοντας πως παλαιότερα το hardware των κονσολών έφερε custom chips που δεν μπορούσατε να τα βάλετε σε υπολογιστές. Τώρα αντιθέτως οι κατασκευαστές παίρνουν πράγματα που ήδη υπάρχουν. Για παράδειγμα αναφέρει το Nintendo Switch που κάνει χρήση του Tegra της Nvidia, το οποίο υπήρχε ήδη και ήταν παρόμοιο με chips και κάρτες γραφικών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τίποτα πλέον στο hardware δεν φαίνεται να είναι μοναδικό, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, εξέφρασε ότι βλέπει θετικά τις streaming υπηρεσίες όπως το Google Stadia και το xCloud, ενώ πιστεύει πως αυτές προσφέρουν κάτι αρκετά διαφορετικό με περισσότερη καινοτομία.