Η Nintendo "νίκησε" στην E3 2019 σύμφωνα με το Twitter

Με την στιγμή του Keanu Reeves να έρχεται δεύτερη
20 Ιουνίου 2019 10:42
Η Nintendo "νίκησε" στην E3 2019 σύμφωνα με το Twitter

Με την E3 2019 να αποτελεί πλέον παρελθόν, το Twitter έρχεται να αποκαλύψει τα στατιστικά του στοιχεία για τα παιχνίδια και τις ανακοινώσεις που προκάλεσαν τις περισσότερες αντιδράσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικότερα έγινε γνωστό πως οι πέντε χώρες με το περισσότερο engagement στο Twitter κατά τη διάρκεια της E3 2019 ήταν η Αμερική, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ισπανία και η Γαλλία. Συνολικά, η μεγαλύτερη στιγμή για το Twitter ήταν το Nintendo Direct, στο οποίο είδαμε πλάνα από το Luigi's Mansion 3, το remake του The Legend of Zelda: Link's Awakening και το sequel του Breath of the Wild.

Η αναπάντεχη εμφάνιση του Keanu Reeves στην σκηνή της Microsoft για την αποκάλυψη της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Cyberpunk 2077 ήταν η δεύτερη στιγμή με τα περισσότερα tweets, ενώ η παρουσίαση της Square Enix που μας έδειξε νέα πλάνα από το Final Fantasy VII remake και το Marvel's Avengers ήρθε τρίτη.

Όσον αφορά τις publishing εταιρίες, τα περισσότερα tweets αφορούσαν τη Nintendo, με το Xbox να ακολουθεί δεύτερο και παραδόξως η Sony που δεν συμμετείχε να έρχεται τρίτη στα mentions. Η Square Enix και η Bethesda ακολουθούν στις θέσεις τέσσερα και πέντε αντίστοιχα.

Τα παιχνίδια που συνολικά είχαν τα περισσότερα tweets ήταν τα Pokemon Sword & Shield, Fortnite, Super Smash Bros. Ultimate και Apex Legends. Ομοίως και τα Final Fantasy VII, Cyberpunk 2077, Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, Animal Crossing: New Horizons και Marvel’s Avengers προκάλεσαν αμέτρητα tweets.

Tags: