Half-Life 3 σε VR: "Δεν λέμε όχι"

Η στάση της Valve στο θέμα του HL3
06 Μαρτίου 2015 10:32
Half-Life 3 σε VR:

Καταρχάς να ξεκινήσουμε με το γεγονός πως η Valve δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ που είχε χτίσει στο GDC 2015 για να ανακοινώσει το Half-Life 3, όσα "τριάρια" και αν μαζεύτηκαν όσες φήμες και αν διαδόθηκαν ξανά και ξανά. Ούτε η ανακοίνωση της Source Engine 2 ήταν αρκετή για να φέρει στην επιφάνεια το όνομα αυτό, η οποία "αναλώθηκε" σε ένα demo που λαμβανε χώρα στην Aperture Science. Στο τέλος η Valve τοποθετήθηκε επί του θέματος, καταφέρνοντας να προφέρει τις μαγικές λέξεις "Half-Life 3 σε VR".

Περισσότερο μπορεί να ληφθει ώς ένα επίσημο αλλά μικρό πάρα πολύ μικρό teaser από πλευράς Valve. Ο Jeep Barnett, προγραμματιστής στη Valve, είπε, ερωτώμενος από το Kotaku για την περίπτωση ενός Half-Life 3 σε Virtual Reality, τα εξής: "Δεν λέμε 'όχι', αλλα δεν ξέρουμε ποιό είναι το σωστό ακόμη. Θέλουμε να κάνουμε όλα τα franchises μας σε VR; Απολύτως!" Ο χρόνος είναι ο πολυτιμότερος πόρος τους και δεν υπάρχουν αρκετά άτομα και χρόνος για να μπορέσουν να προχωρήσουν όλα, σύμφωνα με τον ίδιο, και θα πρέπει να δοκιμάσουν πρώτα για να δουν τα δυνατά σημεία του στο VR. 

Σαφώς και η Valve έχει πειραματιστεί με διάφορα assets του Half-Life σε Virtual Reality περιβάλλον, σε εντελώς πειραματικό στάδιο όμως γιατί εξερευνούν τα διάφορα game designs που θέλουν να κάνουν. ¨Ταιριάζει το Half-Life; Ταιριάζει το Left 4 Dead; Ταιριάζει ένα νέο franchise; Δεν ξέρω ακόμη. Προσπαθούμε να καλύψουμε το ευρύ φάσμα αυτών που θα μπορούσαμε να κάνουμε και έπειτα θα εστιάσουμε σε αυτό." 

Tο ότι συζητήθηκε το θέμα αποτελεί από μόνο του είδηση όμως... πόσο ακόμη θα περιμένουμε Gabe;

Tags: