Πως θα λειτουργεί το cross-buy στα Xbox One και Windows 10

Όπως το εξήγησε ο Phil Spencer στο GDC 2015
05 Μαρτίου 2015 13:36
Πως θα λειτουργεί το cross-buy στα Xbox One και Windows 10

Στα πλαίσια του GDC 2015, η Microsoft διεξήγαγε το δικό της keynote, όπου εκτός της ανακοίνωσης του Elite Dangerous για το Xbox One, έδωσε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πως θα λειτουργεί το cross-buy μεταξύ του One και Windows 10. Το νέο λειτουργικό της Microsoft θα λειτουργεί ως το OS που θα ενώνει τις συσκευές με τα applications, ώστε οι εταιρίες να πουλάνε ένα παιχνίδι για όλες τις Microsoft συσκευές, το λεγόμενο cross-buy. 

O πρώτος cross buy τίτλοςς θα είναι το Pinball FX για Windows και Xbox One. Για παράδειγμα όταν ένας τίτλος ή DLC αγοράζεται από τα Windows 10, θα προστίθεται αυτόματα στη βιβλιοθήκη παιχνιδιών του Xbox One, εφόσον ο developer έχει ενεργοποιήσει τις cross-buy δυνατότητες. "Τα παιχνίδια που σου ανήκουν, σου ανήκουν. Παίξε με αυτά σε όποια συσκευή έχεις. Θέλουμε ο κόσμος να παίζει παιχνίδια όπου και αν βρίσκεται." είπε ο Spencer. 

Αρκετά ID@Xbox παιχνίδια παρουσιάστηκαν με cross-buy και cross-platform δυνατότητες όπως το Gigantic, ένα νέο MOBA παιχνίδι και το #IDARB. Ανακοινώθηκε, επίσης, η επέκταση του ID@Xbox προγράμματος στα PC, smartphone και tablets. Ο Spencer αναφέρθηκε στο DirectX 12 λέγοντας πως θα φέρει 20% βελτίωση στην απόδοση της GPU, στην περίπτωση του επερχόμενου Fable Legends

Τέλος, μια μικρή αναφορά έγινε στο HoloLens, το ολογραφικό VR Headset της Microsoft, για το οποίο μάθαμε από τον Spencer, ότι αναπτύσσονται αρκετά παιχνίδια με βάση αυτό και περισσότερα θα μάθουμε αργότερα μέσα στη χρονιά. 

Tags: