Cyberpunk 2077: Ναι, μπορεί να τερματιστεί χωρίς να σκοτώσετε κανέναν

Ξεκίνησε ως αστείο, το έκαναν αληθινό
12 Ιουνίου 2019 23:12
Cyberpunk 2077: Ναι, μπορεί να τερματιστεί χωρίς να σκοτώσετε κανέναν

Στην περσινή E3 η CD Project Red μετά την παρουσίαση του πρώτου demo του Cyberpunk 2077, είχε με χιουμοριστικό ύφος δηλώσει πως δεν γίνεται φυσικά ο παίκτης να είναι σε έναν τέτοιο αδυσώπητο και επικίνδυνο κόσμο ειρηνιστής. Αυτή η δήλωση σχολιάστηκε με αρκετή επίσης δόση χιούμορ και «πειράγματα» από τους fans στα forums του studio. Ο lead designer του παιχνιδιού Pawel Sasko, φαίνεται να διάβασε αυτά τα σχόλια και αποφάσισε να το κάνει αληθινό.

Ναι, το Cyberpunk πλέον αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να το τερματίσει χωρίς να πειράξει ούτε μια τρίχα απ’ τα μαλλιά του εχθρού. Αυτό έγινε πραγματικότητα διαβάζοντας το feedback από εσάς μετά το περσινό demo. Και να ξέρετε, ελέγχουμε και διαβάζουμε τα πάντα. Το είδαμε ουσιαστικά ως πρόκληση. Μια πρόκληση που γουστάραμε και είπαμε «γ****έ το» θα το κάνουμε, λίγη παραπάνω δουλειά μόνο απαιτεί. Και θα το κάνουμε σε κάθε quest, σε κάθε side quest, σε κάθε μικρό quest, σε κάθε ιστορία του δρόμου. Απόλυτα, κυριολεκτικά και για κάθε πιθανό σενάριο. Δεν θα χρειάζεται να σκοτώσεις αν δεν το θέλεις.

Επίσης μίλησε για τα σχόλια που ακούστηκαν πως το Cyberpunk ακολουθεί την immersive sim σχολή όσο αφορά το σχεδιασμό.

Δε σημαίνει πως το Cyberpunk είναι με την απόλυτη έννοια ένα immersive sim. Ωστόσο έχει αρκετά immersive sim στοιχεία. Έχεις ένα ρευστό class system, όπου έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το ένα ή το άλλο skill ή ακόμα και να τα συνδυάσεις μεταξύ τους. Για παράδειγμα ως cyberrunner, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το double jump για να φτάσεις στο υπερυψωμένο σημείο που είναι το access point. Εκεί θα βρεις μια ομάδα χαρακτήρων που θα έχεις τη δυνατότητα να χακάρεις. Μετά δεν ξέρω, κάνε ότι νομίζεις, πυροβόλα τους στο κεφάλι, ανάγκασέ τους να αυτοκτονήσουν ή διέλυσέ τους τα μυαλά. Κάνε ότι δε θα μπορούσες να κάνεις δηλαδή, αν ήσουν netrunner και δεν είχες πρόσβαση. Από αυτή την οπτική ναι, σίγουρα μπορείς να πεις το παιχνίδι immersive sim.

Το Cyberpunk 2077 κυκλοφορεί στις 16 Απριλίου του 2020 για PC, PS4 και Xbox One.