Shenmue 3: Μονόδρομος για τους PC gamers το Epic Store, η Deep Silver αρνείται την επιστροφή χρημάτων στους Kickstarters

Εξοργισμένοι οι υποστηρικτές
11 Ιουνίου 2019 14:16
Shenmue 3: Μονόδρομος για τους PC gamers το Epic Store, η Deep Silver αρνείται την επιστροφή χρημάτων στους Kickstarters

Όταν το Shenmue 3 αποκαλύφθηκε στην συνέντευξη Τύπου της Sony κατά τη διάρκεια της E3 2015 ζητώντας την οικονομική στήριξη των fans μέσω Kickstarter, αρκετοί λάτρες της σειράς κατέβαλαν τον οβολό τους φτάνοντας τον στόχο των 2 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε μόλις 9 ώρες. Μάλιστα το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε ξεπέρασε τα 6 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο τότε εκτός από το PS4, το παιχνίδι στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές παρουσιαζόταν πως θα κυκλοφορήσει στο Steam. Μετά όμως τις νέες συμφωνίες και τη μεταπήδηση στο Epic Games Store όπου πλέον θα διατεθεί αποκλειστικά, οι υποστηρικτές εξοργίστηκαν και γέμισαν με παράπονα τα forums της Deep Silver και της Ys Net, γιατί όπως δήλωσαν εξαπατήθηκαν. Επίσης δεν υπάρχει ούτε εναλλακτική να παραλάβει κάποιος το παιχνίδι σε φυσική κόπια, καθώς όπως απάντησε η Deep Silver σε ένα Tweet, ακόμα και οι φυσικές κόπιες των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα φέρουν κωδικό για το Epic Store.

Επιπλέον όταν κάποιοι υποστηρικτές ζήτησαν επιστροφή χρημάτων από την Ys Net, σε απάντηση έλαβαν το εξής email:

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας. Η διανομή του Shenmue 3 είχε αρχικά δρομολογηθεί στο Steam. Ωστόσο μετά από αρκετή συζήτηση με την Deep Silver πήραμε από κοινού την απόφαση πως το Epic Games Store είναι καλύτερη επιλογή. Το Shenmue 3 θα διατεθεί μέσω του Epic Game Store και θα απαιτεί την ενεργοποίηση του Epic Games Store Client. Ζητάμε συγνώμη για την ξαφνική αλλαγή πλατφόρμας. Θα θέλαμε επίσης να σας πληροφορήσουμε πως δεν θα χορηγηθεί επιστροφή χρημάτων. Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξή σας. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε σε όλους τους fans τη μοναδική εμπειρία του Shenmue που τόσο πολύ περίμεναν. Με εκτίμηση, The Shenmue III Team.

Το Shenmue 3 θα κυκλοφορήσει στις 19 Νοεμβρίου για PlayStation 4 και αποκλειστικά μέσω του Epic Games Store για PC.