Pokémon Sword & Shield: Ημερομηνία κυκλοφορίας, Legendary Pokemon και νέα gameplay πλάνα

Όλες οι πληροφορίες μέσα από το ειδικό Pokémon Direct
05 Ιουνίου 2019 16:06
Pokémon Sword & Shield: Ημερομηνία κυκλοφορίας, Legendary Pokemon και νέα gameplay πλάνα

Πιστή στο ραντεβού της η Nintendo με ένα ειδικό Pokémon Direct ανακοίνωσε πληθώρα νέων πληροφοριών για τα άκρως αναμενόμενα Pokémon Sword και Shield. Αρχικά με ένα trailer είδαμε πολλές νέες περιοχές, πώς ως εκπαιδευτές θα εξερευνάτε την ολοκαίνουργια Galar region και όλα όσα έχει να προσφέρει, αλλά και τις μάχες. 

Το κομμάτι του gameplay εμπλουτίζεται χάρη στο φαινόμενο Dynamax που υφίσταται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή και επιτρέπει στα Pokémon να μεταμορφώνονται σε γιγάντιες βερσιόν τους, που αντίστοιχα κάνουν τις μάχες πολύ πιο εντυπωσιακές. Υπάρχουν περιοχές στην Galar όπου μπορείτε να πιάσετε άγρια Dynamax Pokémon.

Για πρώτη φορά στο franchise προστίθενται τα Raids, όπου εδώ ονομάζονται Max Raid Battles και υποστηρίζουν έως 4 παίκτες, είτε τοπικά μέσω ασύρματης σύνδεσης είτε online. Σε αυτές θα μπορείτε να αιχμαλωτίζετε άγρια γιγαντιαία Pokémon που θα διατηρούν πάντα την Dynamax μορφή τους. Μόνο ένας από την ομάδα σας θα μπορεί να μεταμορφώνει σε Dynamax το Pokémon του και αυτό για μόνο τρεις γύρους ανα μάχη, οπότε θα πρέπει να σκέφτεστε στρατηγικά για το που θα το χρησιμοποιείτε. 

Εάν καταφέρετε να το αποδυναμώσετε τότε θα υπάρχει και ένα δυναμικό γιγαντιαίο catch sequence. Αξίζει να αναφερθεί πως ανάλογα την περιοχή θα βρίσκεται διαφορετικά Dynamax Pokémon, ενώ μερικά θα υπάρχουν μόνο στα Max Raid Battles. 

Πέραν των τριων αρχικών Pokémon  που ξέραμε ήδη, αποκαλύφθηκαν μερικά ακόμη στο 15 λεπτών Direct. Αυτά είναι το Wooloo, που μοιάζει με πρόβατο, το Gossifleur που μοιάζει με λουλούδι, το Drednaw που είναι ένα πλάσμα που δαγκώνει πέτρες, και τέλος το Corviknight, που μοιάζει με κοράκι. 

Μάλιστα, μάθαμε και την εξέλιξη του Gossifleur που μεταμορφώνεται στο Eldegoss και μοιάζει με άνθος βαμβακιού.

Στο trailer αποκαλύφθηκε και ο Pokémon Champion της περιοχής ονόματι Leon αλλά και ο μικρός αδερφός του, o Hoop, που θα αποτελέσει τον νέμεσις σας, καθώς ξεκινάτε από μικροί μαζί το ταξίδι σας ως trainers. 

Για το τέλος αποκαλύφθηκαν τα θρυλικά Pokémon της Galar Region. Ο λόγος για τα Zamazenta και Zacian, τα οποία κυριολεκτικά φέρουν πάνω τους μια ασπίδα και ένα σπαθί (Sword and Shield): 

Zamazenta’s regal and majestic movements overwhelm any opponents that dare face it. Its body is covered in what seems to be a shield.

Zacian attacks so gracefully that its movements can even captivate its opponents. It holds what appears to be a sword in its mouth

Τα Pokémon Sword & Pokémon Shield θα κυκλοφορήσουν παγκοσμίως στις 15 Νοεμβρίου 2019 αποκλειστικά για το Nintendo Switch.