Επίσημο: Όλα τα παιχνίδια της Microsoft έρχονται στο Steam

Το Xbox Game Pass κάνει ντεμπούτο στο PC με πάνω από 100 τίτλους
30 Μαΐου 2019 18:54
Επίσημο: Όλα τα παιχνίδια της Microsoft έρχονται στο Steam

Με την αντίστροφη μέτρηση για την Ε3 2019 να έχει ξεκινήσει, η Microsoft προέβη σε μια μεγάλη ανακοίνωση όσον αφορά το μέλλον της εταιρίας στον χώρο του PC Gaming. Συγκεκριμένα, ο Phil Spencer, υπεύθυνος για το gaming στην Microsoft, ανάρτησε στο επίσημο blog του Xbox μια δημοσίευση με τίτλο “Our Approach to PC Gaming”. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία έκανε τρείς σημαντικές ανακοινώσεις.

Η πρώτη είναι ο ερχομός του Xbox Game Pass στα PC, φέρνοντας μαζί του πάνω από 100 τίτλους από διακεκριμένους εκδότες. Η συνδρομητική υπηρεσία θα περιλαμβάνει φυσικά του first party τίτλους των Xbox Game Studios, καθώς και παιχνίδια από συνεργάτες όπως οι Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive και η SEGA. Όπως και με το Game Pass του Xbox One, οι συνδρομητές θα απολαμβάνουν 20% έκπτωση στις αγορές των παιχνιδιών της υπηρεσίας από το Microsoft Store και 10% έκπτωση για τα DLCs των παιχνιδιών.

Η Microsoft θα ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες για το πως θα δουλεύει ακριβώς η υπηρεσία, καθώς και τον κατάλογο των παιχνιδιών της, στη συνέντευξη Τύπου της για την Ε3 2019.


Η δεύτερη ανακοίνωση αφορά την άφιξη των τίτλων των Xbox Game Studios σε περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα. Πιο αναλυτικά, οι PC εκδόσεις των παιχνιδιών της Microsoft δεν θα περιορίζονται πλέον στο Microsoft Store των Windows 10.

Ξεκινώντας με το άκρως αναμενόμενο Gears 5 και τα Age of Empires I, II & III: Definitive Editions, η Microsoft θα φέρει σταδιακά τα παιχνίδια της στο Steam. Η εταιρία εξετάζει το ενδεχόμενο και άλλων storefronts, αφήνοντας ίσως ανοιχτή την πόρτα και στο Epic Games Store. Φυσικά, τα παιχνίδια θα υποστηρίζουν cross-play με τις εκδόσεις των κονσολών, voice και text chat, friends lists και ότι άλλο έχετε συνηθίσει από την πλατφόρμα του Xbox Live.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, όπως για την άφιξη των Win32 εφαρμογών στο store των Windows 10, πατώντας εδώ.