PlayStation CEO: Οι gaming κονσόλες είναι για λίγους

Είναι το μικρότερο υποσύνολο στην ευρύτερη gaming αγορά
24 Μαΐου 2019 16:54
PlayStation CEO: Οι gaming κονσόλες είναι για λίγους

Ο CEO του PlayStation, Jim Ryan, μιλώντας στους επενδυτές κατά τη διάρκεια ενός ειδικού Q&A επισήμανε πως η αγορά των κονσολών είναι ένα ‘niche’ στο γενικότερο πλαίσιο της gaming βιομηχανίας. Πιο αναλυτικά, ο Ryan ρωτήθηκε για το πόσο σημαντική είναι η επιχείρηση των κονσολών για το PlayStation μελλοντικά. Το υψηλόβαθμο στέλεχος εξήγησε πως η αγορά των κονσολών είναι για λίγους και συγκεκριμένα δήλωσε:

Αν κοιτάξετε τη βιομηχανία παιχνιδιών στο σύνολό της, η αγορά των κονσολών δεν είναι η πιο σημαντική, άλλα είναι μια κατά βάση πολύ εξειδικευμένη αγορά, αν θέλετε. Ωστόσο, οι ποιοτικές εμπειρίες για τους σκληροπυρηνικούς παίκτες είναι που κάτι που εκτιμάμε.

Από αυτή την άποψη, για την ώρα η κονσόλα είναι το μέσο που φέρνει τη λειτουργία στους χρήστες και είναι ακόμη πολύ σημαντική, αλλά από την άλλη, η τεχνολογία θα προχωρήσει και, όπως είπα σήμερα, το Remote Play και το PlayStation Now, αλλά και οι υπηρεσίες streaming γενικότερα είναι κάτι που θα δουλεύει παράλληλα και αυτό ακριβώς είναι που κάνουμε αυτή τη στιγμή.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως η Sony θα εγκαταλείψει αυτή την κατηγορία, αφού μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας της με την Microsoft, η εταιρία ξεκαθάρισε στους υπαλλήλους της πως τα πλάνα της για το PlayStation 5 δεν αλλάζουν.

Ωστόσο, σίγουρα βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο για το gaming και η άφιξη εταιριών όπως η Google και η Amazon στον χώρο δεν θα περάσει απαρατήρητη από τις παραδοσιακές εταιρίες της βιομηχανίας όπως η Sony. Σε συνδυασμό με το mobile gaming, η βιομηχανία υπολογίζεται πως αριθμεί μέχρι και 2 δισεκατομμύρια εν δυνάμει παίκτες και αυτό είναι το κοινό που προσπαθούν να προσελκύσουν όλες οι εταιρίες.