Η Sony θα επεκτείνει τα στούντιό της με εξαγορές ή προσλήψεις

Μεγάλα τα σχέδια για την ομάδα του PlayStation
22 Μαΐου 2019 12:43
Η Sony θα επεκτείνει τα στούντιό της με εξαγορές ή προσλήψεις

Η Sony πρόσφατα αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα και στο πλαίσιο αυτό μάθαμε μερικά στοιχεία για τα μελλοντικά σχέδια του PlayStation.

Πιο αναλυτικά, ο πρόεδρος και CEO του PlayStation, Jim Ryan, έκανε ξεκάθαρο πως η Sony επενδύει στην δομή των 1st party στούντιο του PlayStation . Συγκεκριμένα, η μελλοντική στρατηγική των SIE Worldwide Studios περιλαμβάνει την επέκταση των 13ων ομάδων που ήδη ανήκουν στη Sony με νέες προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα, ο Ryan άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η εταιρία να προβεί και σε εξαγορές νέων στούντιο για να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητές της και να προσφέρει περισσότερα αποκλειστικά παιχνίδια. Τέλος, έκανε γνωστό πως η εταιρία σκοπεύει να αναπτύξει περισσότερους τίτλους που θα έχουν μεγαλύτερη ζωή στην αγορά και περισσότερα μακροπρόθεσμα έσοδα, όπως για παράδειγμα κάνει ήδη με τη σειρά MLB και το επιπλέον περιεχόμενό της.

Για την ιστορία, ο πρώην επικεφαλής PlayStation δήλωσε πρόσφατα πως ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός για το PS5. Πράγματι η Nintendo βιώνει μια εξαιρετική περίοδο με το Nintendo Switch σε σύγκριση με το Wii U, η Microsoft φαίνεται να οπλίζει για τη νέα γενιά με την εξαγορά επτά νέων στούντιο μέσα στο 2018 και νέους παίκτες να μπαίνουν στην αγορά όπως η Google που αποκάλυψε ήδη το Stadia και την Amazon που επίσης ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο.

Φαίνεται πως η Sony όχι μόνο δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ετοιμάζει μια επιθετική στρατηγική.