Epic Games Store: Κίνδυνος για ban σε όσους αγοράζουν παιχνίδια πολύ γρήγορα

Ένας ακόμη πονοκέφαλος για τους παίκτες
21 Μαΐου 2019 18:50
Epic Games Store: Κίνδυνος για ban σε όσους αγοράζουν παιχνίδια πολύ γρήγορα

Μετά τις πρόσφατες περιπέτειες της Epic Games με το Mega Sale του Epic Games Store που προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς παιχνίδια άρχισαν να εξαφανίζονται από τα κατάστημα, οι παίκτες ταλαιπωρούνται από έναν ακόμη πονοκέφαλο.

Πιο αναλυτικά, χρήστες αναφέρουν πως αν αγοράσεις πολλά παιχνίδια πολύ γρήγορα χάνεις την πρόσβαση στο λογαριασμό σου. Συγκεκριμένα, το Kotaku επισημαίνει πως ένας παίκτης αγόρασε πέντε παιχνίδια το ένα μετά το άλλο και τον καλωσόρισε ένα μήνυμα που έλεγε πως ο λογαριασμός του έχει προσωρινό ban.

Το πρόβλημα αυτό το αντιμετώπισε γνωστός streamer του εξωτερικού. Ακολουθούν τα tweets του.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει βάλει η Epic για να αποφεύγει απατεώνες. Μιλώντας στο Game Revolution, αντιπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε:

Αυτό ήταν αποτέλεσμα των επιθετικών κανόνων μας για τις απάτες. Εάν οι παίκτες αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, πρέπει να επικοινωνήσουν με την υποστήριξη παικτών, ώστε να μπορέσουμε να το ερευνήσουμε.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός πως το Epic Games Store δεν έχει καλάθι αγορών και αυτό σημαίνει πως αν κάποιος παίκτης θέλει να αγοράσει πολλά παιχνίδια θα πρέπει θέλοντας και μη να προβεί σε πολλαπλές αγορές, ειδικά σε περίοδο εκπτώσεων που είναι συνηθισμένο οι παίκτες να αγοράζουν μεγάλο αριθμό τίτλων.