Συνεργασία Sony - Microsoft: Οι managers έπρεπε να ηρεμήσουν το προσωπικό μετά την ανακοίνωση

Νέες φήμες για τριπλή συνεργασία και με Nintendo
21 Μαΐου 2019 18:31
Συνεργασία Sony - Microsoft: Οι managers έπρεπε να ηρεμήσουν το προσωπικό μετά την ανακοίνωση

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα η Microsoft και η Sony ταρακούνησαν την gaming βιομηχανία με την ανακοίνωση πως θα συνεργαστούν για να προσφέρουν cloud gaming υπηρεσίες. Το άκουσμα αυτή της είδησης φαίνεται πως δεν ξάφνιασε μόνο τους gamers, αλλά και τους ίδιους τους υπαλλήλους του PlayStation.

Συγκεκριμένα, η επενδυτική ιστοσελίδα Bloomberg μεταφέρει πως οι διαπραγματεύσεις των δύο εταιριών ξεκίνησαν τον προηγούμενο χρόνο. Η ανώτερη διοικητική ομάδα της Sony από το Τόκιο ανέλαβε την συμφωνία και σε μεγάλο βαθμό χωρίς τη συμμετοχή στελεχών της ομάδας του PlayStation. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του gaming τμήματος να αιφνιδιαστούν με την ανακοίνωση. Το μέσο μάλιστα σημειώνει πως οι managers έπρεπε να ηρεμήσουν τους εργαζομένους και να τους βεβαιώσουν πως τα πλάνα της Sony για το PlayStation 5 και την επόμενη γενιά, δεν έχουν αλλάξει.

Πιθανότατα η αναταραχή προήλθε από άτομα που εργάζονται στις υπάρχουσες streaming υπηρεσίες της Sony, όπως το PlayStation Now και ίσως φοβήθηκαν πως θα χάσουν τη δουλειά τους. Το Eurogamer ωστόσο μεταφέρει πως παρόμοιες αντιδράσεις υπήρχαν και από την ομάδα του Xbox, καθώς οι περισσότεροι δεν ήξεραν για τη συμφωνία.

Το αξιοσημείωτο είναι πως μετά από αυτή την ανακοίνωση ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας και μια νέα φήμη που σας μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη. Ο αναλυτής από το Τόκιο, David Gibson, βάζει λάδι στη φωτιά σχετικά με την επερχόμενη συμφωνία της Microsoft με τη Nintedo που φημολογείται εδώ και καιρό.

Πιο αναλυτικά, ο Gibson τονίζει ότι η Nintendo εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Microsoft, με στόχο να χρησιμοποιήσει το Azure για να προσφέρει τη δική της streaming υπηρεσία, ακριβώς όπως η Sony. Μάλιστα, ο αναλυτής τονίζει πως είναι πολύ πιθανό η συμφωνία με την Microsoft να περιλαμβάνει και το ντεμπούτο μια Xbox υπηρεσίας στο Switch, μέσα από την οποία οι Nintendo παίκτες θα μπορούν να παίξουν Xbox τίτλους με streaming. Αφήνει μάλιστα το ενδεχόμενο και η PlayStation streaming υπηρεσία που ετοιμάζει η Sony στις υποδομές της Microsoft να έρθει και στο Switch.

Σε μια τέτοια πραγματικότητα, ένα κάτοχος Switch θα μπορεί να παίξει παιχνίδια και του Xbox και του PlayStation μέσω streaming. Για την ώρα δεν γίνεται λόγος για το αντίστροφο, δηλαδή παιχνίδια της Nintendo σε άλλες κονσόλες.

Σίγουρα διανύουμε μεταβατική περίοδο για το gaming και φαίνεται πως ο ερχομός της Google στη βιομηχανία ταρακούνησε τους ήδη εδραιωμένους παίκτες.