Πρώην επικεφαλής PlayStation: «Ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός για το PS5»

Σε σύγκριση με την τωρινή πάντα γενιά
21 Μαΐου 2019 10:42
Πρώην επικεφαλής PlayStation: «Ο ανταγωνισμός θα είναι πιο σκληρός για το PS5»

Μετά την επίσημη αποκάλυψη των πρώτων στοιχείων για το PlayStation 5 από την Sony, η συζήτηση για τη νέα γενιά έχει φουντώσει. Τώρα, ο πρώην επικεφαλής του PlayStation έρχεται να σχολιάσει τη βιομηχανία και να κάνει μερικές προβλέψεις για την πορεία της Sony.

Συγκεκριμένα, ο Jack Tretton τόνισε μιλώντας στο Venture Beat πως η Sony έχει τα φόντα να πετύχει με το PlayStation 5, αλλά σίγουρα θα βιώσει πολύ πιο σκληρό ανταγωνισμό.

Πιο αναλυτικά, δήλωσε:

Νομίζω ότι είναι πολύ καλά τοποθετημένοι. Ο ηγέτης της προηγούμενης γενιάς είναι πάντα σε καλή θέση όταν ξεκινάει η νέα γενιά. Από αυτά που έχω διαβάσει για τις προδιαγραφές του PlayStation 5, σίγουρα ακούγεται εντυπωσιακό. Το επιχειρηματικό τους μοντέλο προφανώς δούλεψε καλά για αυτούς την τελευταία φορά και δεν μοιάζει να ξεφεύγουν από αυτό.

Θα είναι καλά τοποθετημένοι. Νομίζω όμως ότι θα αντιμετωπίσουν εκθετικά μεγαλύτερο ανταγωνισμό από ό, τι την τελευταία φορά.

Η Microsoft θεωρητικά θα τους πιέσει πολύ περισσότερο και το Stadia είναι μια νέα δύναμη στην αγορά που δεν υπήρχε το 2013. Η Nintendo είναι επίσης πιο σχετική αυτή τη φορά. Θα είναι μια πολύ πιο ανταγωνιστική αγορά.

Υπάρχουν νέοι παίκτες. Αλλά από την άλλη έχουν μάθει κάποια πολύτιμα μαθήματα σε αυτή τη γενιά. Θα είναι μια πολύ καλή περίοδος για όλους στην βιομηχανία, είτε είσαι developer είτε παίκτης. Θα κρατήσει τους πάντες σε αγωνία και εγρήγορση.

Σίγουρα οι δηλώσεις του Tretton έχουν βάση, αφού η Nintendo βιώνει μια εξαιρετική περιόδο με το Nintendo Switch σε σύγκριση με το Wii U, η Microsoft φαίνεται να οπλίζει για τη νέα γενιά με την εξαγορά επτά νέων στούντιο μέσα στο 2018 και νέους παίκτες να μπαίνουν στην αγορά όπως η Google που αποκάλυψε ήδη το Stadia και την Amazon που επίσης ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο. Αδιαμφησβήτητα πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα περίοδο για κάθε gamer.