To Epic Games Store έκανε το δικό του “Steam Sale” και προκάλεσε αντιδράσεις

Ανέβηκαν ξαφνικά οι τιμές παιχνιδιών
17 Μαΐου 2019 19:47
To Epic Games Store έκανε το δικό του “Steam Sale” και προκάλεσε αντιδράσεις

Από τη στιγμή που το Epic Games Store έκανε το ντεμπούτο του, διεκδικώντας μια μερίδα της PC gaming αγοράς, οι gamers έχουν εξαγριωθεί πολλές φορές με τις επιθετικές κινήσεις της Epic και όχι μόνο. Από την πρόσφατη αποκλειστικότητα του Outer Wilds και του Borderlands 3, στις κατηγορίες για κλοπή στοιχείων του Steam, μέχρι το Metro Exodus, πολλές επίμαχες αντιπαραθέσεις έχουν απασχολήσει την κοινότητα.

Στη λίστα έρχεται να προστεθεί η πρώτη μεγάλη εκπτωτική περίοδος. Συγκεκριμένα, το Epic Games Store έκανε το δικό του “Steam Sale” πουλώντας δεκάδες παιχνίδια με βαθιά έκπτωση έως 75%. Μάλιστα, η Epic προσφέρει έκπτωση $10 σε όλα τα παιχνίδια με τιμή που ξεπερνά τα $14.99, χωρίς να επιβαρύνει τους developers.

Ποιος ο λόγος για γκρίνια και παράπονα θα αναρωτηθεί κάποιος λοιπόν. Τα πράγματα δεν κύλισαν ιδιαίτερα ομαλά, αφού παιχνίδια εξαφανίστηκαν από το κατάστημα με το που ξεκίνησαν οι εκπτώσεις, ενώ οι τιμές άλλων ανέβηκαν χωρίς λόγο.

Η αρχή έγινε με το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 που εμφανίστηκε για λίγο με μειωμένη τιμή και σχεδόν κατευθείαν το παιχνίδι αφαιρέθηκε από το κατάστημα της Epic. Η εταιρία εξήγησε πως η εκδότρια Paradox αποφάσισε να βγάλει το παιχνίδι την τελευταία στιγμή, καθώς κατέληξε πως δεν ήθελε να συμμετέχει στις εκπτώσεις.

Το ίδιο συνέβη έπειτα και με το Oxygen Not Included που αφαιρέθηκε από το κατάστημα, με την publisher Klei Entertainment να μην εξηγεί το λόγο.

Το επόμενο περιστατικό ήταν το Hades. Αρχικά το παιχνίδι εμφανίστηκε με τιμή $6.99. Λίγο μετά η Supergiant αύξησε την μειωμένη τιμή σε $14.99, αλλά και την κανονική τιμή σε $24.99. Η ομάδα εξήγησε έπειτα από την έντονη δυσανασχέτηση των παικτών, αλλά "φούντωσε" περισσότερο τους gamers, καθώς στο παρελθόν το στούντιο είχε τονίσει ότι θα προειδοποιήσει πριν κάποια αύξηση τιμής.

Λίγες ώρες μετά η Supergiant απολογήθηκε για την αναποτελεσματική επικοινωνία και ξαγύρισε την τιμή του Hades σε $19.99.

Ο λόγος που συμβαίνει όλη αυτή η αναστάτωση είναι πως τόσο μεγάλες εκπτώσεις τόσο σύντομα για παιχνίδια όπως το Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 για παράδειγμα που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη, οδηγούν σε πιθανή πρόωρη μείωση της αξίας του τίτλου. Πολλές φορές οι εκπτώσεις χρησιμοποιούνται στρατηγικά για την επιμήκυνση της ζωής ενός τίτλου στην αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως η Epic παραδέχθηκε πως στην περίπτωση της Paradox δεν ήταν ξεκάθαρη εκ των προτέρων με την εταιρία και την ξάφνιασε με τις εκπτώσεις.