Capcom: Κέρδη ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Το comeback της λατρεμένης εταιρίας είναι γεγονός!
08 Μαΐου 2019 13:50
Capcom: Κέρδη ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Η Capcom φαίνεται πως διανύει μια εξαιρετική περίοδο, αφού τα πρόσφατα παιχνίδια της, όπως τα Devil May Cry 5, Resident Evil 2 και Monster Hunter World, έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και έχουν αγαπηθεί από το κοινό. Συγχρόνως, και τα οικονομικά της εταιρίας πηγαίνουν εξαιρετικά, αφού η εταιρεία πέτυχε κέρδη ρεκόρ κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης οικονομική περιόδου.

Πιο αναλυτικά, η Capcom ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου του 2019. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η εταιρία πέτυχε κέρδη ρεκόρ. Συνολικά, οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στα 100.031 εκατομμύρια γιεν (αύξηση 5,8% σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο). Αύξηση είδαν επίσης τα λειτουργικά της έσοδα (13,1% από την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο), το τακτικό εισόδημα και το καθαρό εισόδημα που αναλογεί στους ιδιοκτήτες της μητρικής εταιρείας.

Πρόκειται για την έκτη συνεχόμενη χρονιά που η Capcom παρουσίασε αύξηση των λειτουργικών της εσόδων και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που αυξάνεται η κερδοφορία της εταιρίας πρακτικά σε όλους τους τομείς.

Η επιτυχία αυτή συνδέεται άμεσα με την εξαιρετική πορεία των παιχνιδιών της Capcom. Το Resident Evil 2 ξεπέρασε τις προσδοκίες της, ενώ το Devil May Cry 5 τονίζεται πως πέτυχε δυνατές πωλήσεις. Παράλληλα, το Monster Hunter World έφτασε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πουλώντας περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα, ένα τρομερό επίτευγμα για την εταιρία στην εν λόγω πλατφόρμα. Τέλος, τα Mega Man 11 και Street Fighter Anniversary Collection τα πήγαν εξίσου καλά.

Tags: