Steam: Έφτασε το τεράστιο ορόσημο των 1 δισ. λογαριασμών

Μεγαλώνει διαρκώς η πλατφόρμα της Valve
05 Μαΐου 2019 16:56
Steam: Έφτασε το τεράστιο ορόσημο των 1 δισ. λογαριασμών

Το Steam έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2003. Δεκαπέντε χρόνια μετά και η πλατφόρμα της Valve έφτασε  ένα τεράστιο ορόσημο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Steam ID Finder, στις 28 Απριλίου το Steam έφτασε τους ένα δισεκατομμύριο λογαριασμούς, χάρη στο λογαριασμό που δημιούργησε ο χρήστης ‘amusedsilentdragonfly’.

Προφανώς και εκατομμύρια λογαριασμοί δεν ανήκουν σε κανονικούς παίκτες και έχουν δημιουργηθεί ως δευτερεύοντες ή ακόμα και για κακόβολους σκοπούς όπως το spam. Ανεξαρτήτως πρόκειται για ένα τεράστιο ορόσημο που δείχνει το μέγεθος της πλατφόρμας της Valve.

Τον προηγούμενο Ιανουάριο, η Valve μοιράστηκε επίσης μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά, όπως για παράδειγμα ότι το σύνολο των ενεργών χρηστών φτάνει τα 90 εκατομμύρια, με τον μέγιστο αριθμό των ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών που έχει σημειωθεί να αγγίζει τα 18.5 εκατομμύρια.

Τον τελευταίο καιρό, το Steam βιώνει σκληρό ανταγωνισμό από το Epic Games Store που έχει καταφέρει να εξασφαλίσει πολλές σημαντικές αποκλειστικότητες, όπως το Borderlands 3 και το Metro Exodus. Παρ' όλα αυτά, η πλατφόρμα συνεχίζει να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Tags: