Η Epic εξαγόρασε το στούντιο του Rocket League – Θα αφαιρέσει το παιχνίδι από το Steam σύντομα

Άγνωστο το ποσό που πλήρωσε η Epic
02 Μαΐου 2019 01:25
Η Epic εξαγόρασε το στούντιο του Rocket League – Θα αφαιρέσει το παιχνίδι από το Steam σύντομα

Η Epic Games, η εταιρία πίσω από το πασίγνωστο Fortnite, ανακοίνωσε πως εξαγόρασε την ανεξάρτητη ομάδα ανάπτυξης Psyonix. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, πρόκειται για το στούντιο που έφερε στην αγορά το δημοφιλές παιχνίδι ποδοσφαίρου με αυτοκίνητα Rocket League.

Χάρη σε αυτή τη συμφωνία η Psyonix επισημαίνει ότι θα έχει πρόσβαση σε περισσότερους πόρους για να υποστηρίξει το Rocket League και τα eSports τουρνουά του, ενώ μέχρι τα τέλη του 2019 θα φέρει το παιχνίδι στο Epic Games Store. Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως έπειτα από την κυκλοφορία του τίτλου στο κατάστημα της Epic, η έκδοση του Steam θα σταματήσει να πωλείται. Οι παίκτες που έχουν ήδη το παιχνίδι στο Steam θα έχουν ωστόσο πρόσβαση στις μελλοντικές ενημερώσεις και το επιπρόσθετο περιεχόμενο.

Οι αναλυτικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, όπως το ποσό που πλήρωσε η Epic για την εξαγορά, δεν αποκαλυφθήκαν δημοσίως.

Ο ιδρυτής της Psyonix, Dave Hagewood, δήλωσε:

Συνεργαζόμαστε στενά με την Epic από τις πρώτες μέρες του Unreal Tournament και έχουμε επιβιώσει από πολλές αλλαγές ως συνεργάτες, οπότε το γεγονός ότι τώρα συνδυάζουμε τις δυνάμεις μας έχει λογική από πολλές απόψεις.

Οι δυνατότητες και τα όσα μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και να πετύχουμε μαζί, μας έχει ενθουσιάσει πραγματικά για το μέλλον.

Η Epic και η Psyonix έχουν μια μακροχρόνια σχέση, ξεκινώντας με την ίδρυση της Psyonix το 2001 στη Βόρεια Καρολίνα, σε απόσταση μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα γραφεία της Epic. Με την πάροδο των χρόνων, η Epic συνεργάστηκε με την Psyonix για να βελτιώσει τα εργαλεία της Unreal Engine. Παράλληλα, η Epic αναφέρει ότι το στούντιο έχει συμβάλει στη δημιουργία παιχνιδιών που βασίζονται στην Unreal, όπως το Unreal Tournament 2004, το Gears of War και το Mass Effect 3.

Ιστορικά, η Psyonix έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην καθιέρωση του cross-platform play μεταξύ των κονσολών με το Rocket League. Η εξαγορά του στούντιο δεν αναμένεται να επηρεάσει αυτό το χαρακτηριστικό. Ωστόσο, σίγουρα η αποκλειστική διάθεση του τίτλου στο Epic Games Store στο άμεσο μέλλον είναι ενδεικτική των ολοένα και αυξανόμενων εντάσεων στην σκηνή του PC gaming, με την Valve και το Steam να βιώνουν σκληρό ανταγωνισμό.