Το PS4 μία ανάσα πριν τις 100 εκ. πωλήσεις  

Μειωμένες ωστόσο οι πωλήσεις του σε σχέση με πέρυσι

Το PS4 μία ανάσα πριν τις 100 εκ. πωλήσεις

Ένα τεράστιο ορόσημο φαίνεται πως πλησιάζει σιγά-σιγά η Sony με το PlayStation 4. Η πλατφόρμα της εταιρίας βρίσκεται μόλις μία ανάσα μακριά από τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις. Σε επίσημη ανακοίνωση, η Sony γνωστοποίησε πως μέχρι και την 31η Μαρτίου 2019, η οικογένεια κονσολών της έχει πουλήσει 96.8 εκ. μονάδες. Πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο νούμερο, το οποίο δεν θα αργήσει να αυξηθεί. Ωστόσο, οι πωλήσεις του PS4 σε σχέση με πέρυσι είναι μειωμένες. Το οικονομικό έτος 2017 η εταιρία κατάφερε και πούλησε 19 εκατομμύρια κονσόλες, ενώ το οικονομικό έτος του 2018 ο αριθμός αυτός έπεσε στα 17.8 εκατομμύρια. Σίγουρα, δεν μιλάμε για χαμηλά νούμερα, αλλά και πάλι ο ρυθμός των πωλήσεων της κονσόλας έχει επιβραδύνει.

Η εταιρία προβλέπει πως θα πουλήσει ακόμη λιγότερες κονσόλες για το οικονομικό έτος του 2019 που ξεκινά από την 1η Απριλίου 2019 και λήγει την 31η Μαρτίου του επόμενου έτους. Εδώ η Sony πιστεύει πως θα καταφέρει να πουλήσει 16 εκατομμύρια συστήματα. Τέλος, μία ακόμη ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι οι χρήστες που απολαμβάνουν την PlayStation Plus υπηρεσία της εταιρίας. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοινώση, η υπηρεσία φιλοξενεί 36.4 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά πως περισσότερο από το 1/3 των κατόχων του PS4 έχει ενεργή μία PS Plus συνδρομή.

Αυτή είναι η πρόβλεψη της Sony για το νέο οικονομικό έτος. Η εταιρία πιστεύει πως μέχρι τον Μάρτιο του 2020 το PS4 όχι μόνο θα αγγίξει τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις, αλλά θα τις ξεπεράσει κατά πολύ.

0 comment(s)