Το Minecraft δείχνει το μέλλον των γραφικών με το νέο Ray Tracing mod του

Χαρακτηριστικό που θα δούμε στα παιχνίδια του PlayStation 5
21 Απριλίου 2019 18:13
Το Minecraft δείχνει το μέλλον των γραφικών με το νέο Ray Tracing mod του

Αν και το Ray Tracing υπάρχει εδώ και μερικό καιρό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με τις RTX κάρτες γραφικών της Nvidia να κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την ευρεία διάδοσή του, το επόμενο μεγάλο βήμα για την καθιέρωσή του αναμένεται να γίνει με τις κονσόλες της επόμενης γενιάς.

Η Sony έχει επιβεβαιώσει ήδη πως το PlayStation 5 θα υποστηρίζει Ray Tracing, οπότε είναι σίγουρα ένα χαρακτηριστικό που θα δούμε στα παιχνίδια του. Τι είναι όμως ακριβώς το Ray Tracing και τι σημαίνει για τον τεχνικό τομέα των παιχνιδιών;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει το Digital Foundry χρησιμοποιώντας το Minecraft. Ναι, καλά διαβάσετε. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα mod που φέρνει το Ray Tracing στο τετραγωνισμένο παιχνίδι της Microsoft. Ο απλοϊκός κόσμος του Minecraft είναι ένας αρκετά εύκολος και κατανοητός τρόπος για να παρουσιάσει κανείς το Ray Tracing και το εν λόγο βίντεο κάνει ακριβώς αυτό.

Μέσα από τον player που ακολουθεί, λοιπόν, μπορείτε να δείτε μια παρουσίαση διαφόρων πτυχών ενός συστήματος φωτισμού που κάνει χρήση της Ray Tracing τεχνολογίας και έτσι να πάρετε μια γεύση από το μέλλον των γραφικών στα παιχνίδια χάρη στο Minecraft.