Εξοργισμένοι παίκτες βομβαρδίζουν τα Borderlands με αρνητικά reviews

Και το Steam περνάει στην αντεπίθεση
07 Απριλίου 2019 08:52
Εξοργισμένοι παίκτες βομβαρδίζουν τα Borderlands με αρνητικά reviews

Όπως είχε συμβεί και με το Metro Exodus, έτσι για άλλη μια φορά τα αίματα έχουν ανάψει στην gaming κοινότητα. Συγκεκριμένα, έπειτα από την ανακοίνωση πως το Borderlands 3 θα κυκλοφορήσει αρχικά αποκλειστικά για το Epic Games Store, χιλιάδες εξοργισμένοι gamers έσπευσαν να γεμίσουν τα user reviews των προηγούμενων τίτλων της σειράς στο Steam με αρνητικές κριτικές.

Το ‘review-bombing’ έλαβε αξιοσημείωτες διαστάσεις αφού το Borderlands 2 έλαβε περισσότερες από 4.000 αρνητικές κριτικές, ενώ η σελίδα του πρώτου παιχνιδιού στο Steam γέμισε με 2.000 χιλιάδες αρνητικές κριτικές.  

Μάλιστα, ο υπεύθυνος της Gearbox τοποθετήθηκε επί του θέματος και δήλωσε πως το γεγονός ότι το Steam δεν προφυλάσσει τους δημιουργούς από τέτοιου είδους επιθέσεις κάνει την απόφαση για την αποκλειστικότητα στο Epic Game Store ευκολότερη.

Το θέμα δεν σταμάτησε εκεί ωστόσο, αφού τελικά φαίνεται πως το Steam έλαβε μέτρα. Συγκεκριμένα, το Borderlands 1 και 2 είναι τα πρώτα παιχνίδια στα οποία γίνεται χρήση του νέου μηχανισμού που αγνοεί τις επιθέσεις με κύματα αρνητικών reviews. Η Valve προέβη σε ανακοίνωση πως περισσότερες από τέσσερις χιλιάδες πρόσφατες κριτικές δεν λαμβάνονται υπόψη για τον τελικό μέσο όρο.