Πρίγκιπας Harry: “Να απαγορευτεί το Fortnite!”

Προβληματισμένος για την εθιστική του φύση ο Δούκας του Σάσσεξ
05 Απριλίου 2019 14:36
Πρίγκιπας Harry: “Να απαγορευτεί το Fortnite!”

O Πρίγκιπας Ερρίκος, Δούκας του Σάσσεξ, γνωστός ευρύτερα ως Πρίγκιπας Χάρι κάλεσε τους γονείς να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τα ‘ανεύθυνα’ παιχνίδια, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο YMCA στο Δυτικό Λονδίνο. Ο Πρίγκιπας τόνισε πως έχει μιλήσει με άτομα που ειδικεύονται στην ψυχική υγεία σχετικά με την επίδραση των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών και των social media. Όσον αφορά τα social media τόνισε πως “είναι πιο εθιστικά από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ”.

Στη συνέχεια μίλησε στους γονείς σχετικά με τα παιχνίδια και κατονόμασε το πασίγνωστο Fortnite. Πιο αναλυτικά, δήλωσε:

Το παιχνίδι αυτό πρέπει να απαγορευτεί. Πού είναι το όφελος του να το έχετε στο νοικοκυριό σας; Δημιουργήθηκε για να εθίζει, ένας εθισμός που σας κρατάει μπροστά από έναν υπολογιστή όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι τόσο ανεύθυνο. Οι γονείς έχουν σηκώσει τα χέρια τους - δεν ξέρουν τι να κάνουν. Είναι σαν να περιμένετε να γίνει η ζημιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Fortinte έχει στοχοποιηθεί από δημόσια πρόσωπα. Το παιχνίδι-φαινόμενο της Epic Games είναι αυτή τη στιγμή το δημοφιλέστερο στη βιομηχανία, μετρώντας καθημερινά εκατομμύρια παίκτες.