Γράψτε την δική σας ιστορία στο World of Warships

Καπετάνιοι! Καλώς ήλθατε στο επίσημο μάθημα για αρχάριους του World of Warships
24 Μαρτίου 2019 09:00
Γράψτε την δική σας ιστορία στο World of Warships

Το World of Warships είναι ένα δωρεάν, ιστορικό, online παιχνίδι μάχης από την Wargaming, δημιουργός του μαζικά δημοφιλούς παιχνιδιού World of Tanks. Όπως μπορείτε να δείτε και από το όνομα, το World of Warships σάς επιτρέπει να παίξετε το ρόλο του διοικητή ενός από τα εκατοντάδες πολεμικά πλοία από τον τεράστιο, πολυεθνικό ναυτικό στόλο που διατίθεται στο παιχνίδι.

Ακούγεται ελκυστικό; Λοιπόν, πριν βάλετε το καπέλο του καπετάνιου σας και πηδήσετε πίσω από το τιμόνι, ας εξηγήσουμε μερικά από τα βασικά στοιχεία που θα χρειαστείτε για να εξοικειωθείτε με τον τρόπο ζωής του ναυτικού.

  • Εγγραφή
  • Λιμάνι
  • Τύποι πλοίων
  • Μάχες

Εγγραφή

Το World of Warships είναι ένα εντελώς δωρεάν παιχνίδι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ξεκινήσετε είναι να κάνετε κλικ στο πορτοκαλί κουμπί ΠΑΙΞΕ ΔΩΡΕΑΝ. Αν έχετε ήδη λογαριασμό Wargaming, απλώς κατεβάστε το παιχνίδι. Αν όχι, απλά δώστε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα όνομα χρήστη, και είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις μάχες σας!

Λιμάνι

Το πρώτο πράγμα που θα δείτε στην οθόνη σας όταν εισέλθετε για πρώτη φορά στο World of Warships είναι το λιμάνι. Το λιμάνι σας είναι ο κύριος κόμβος του παιχνιδιού. Εδώ, θα διατηρήσετε και θα διαχειριστείτε όλα τα πλοία που έχετε συλλέξει. Θα μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικές διαμορφώσεις και προσαρμογές, καθώς και να περιηγηθείτε στα νέα, να μεταβείτε σε διαθέσιμες αποστολές και να αγοράσετε αντικείμενα μέσα στο παιχνίδι.

 

Τύποι πλοίων

Στο World of Warships, μπορείτε να αναλάβετε τον έλεγχο ενός τεράστιου αριθμού πλοίων διαφορετικών σχημάτων, μεγεθών και ειδικοτήτων. Τα πλοία χωρίζονται σε τέσσερις ξεχωριστές κατηγορίες: Αντιτορπιλικά, Καταδρομικά, Θωρηκτά και Αεροπλανοφόρα.

Αντιτορπιλικά

Τα αντιτορπιλικά είναι μικρά και ελαφριά πλοία. Ίσως να μην είναι από τα πιο ανθεκτικά, αλλά όλα τους είναι ικανά να χτυπήσουν πολλές φορές πάνω από το βάρος τους μέσω ενός θανατηφόρου συνδυασμού ταχύτητας, ελιγμών, μυστικότητας και εκπληκτικής δύναμης πυρός.

Καταδρομικά

Μεγαλύτερα από τα αντιτορπιλικά, αλλά μικρότερα από τα θωρηκτά. Τα καταδρομικά συχνά καλούνται να κυνηγήσουν εχθρικά αντιτορπιλικά, να εκτελούν ταχείες αποστολές, να συνοδεύουν και να προστατεύουν μεγαλύτερα σκάφη όπως θωρηκτά και αεροπλανοφόρα από διάφορες απειλές, παρέχουν ένα επιπλέον στρώμα άμυνας.

Θωρηκτά

Μεγάλα, καλά θωρακισμένα πολεμικά πλοία που φέρουν μαζικά, κύρια πυροβόλα όπλα και αρκετά δευτερεύοντα όπλα όπως τα αντιαεροπορικά (ΑΑ). Τα θωρηκτά είναι τα βαρύτερα και τα πιο ισχυρά πλοία στο παιχνίδι. Μπορούν να καταστρέψουν οπουδήποτε άλλο πλοίο στο παιχνίδι λόγω της μεγάλης δύναμης πυρός που διαθέτουν. 

Αεροπλανοφόρα

Τα αεροπλανοφόρα είναι βασικά πλωτές αεροπορικές βάσεις, μεταφέρουν, εξυπηρετούν, εκτοξεύουν αεροσκάφη και ανακάμπτουν, παρέχοντας άμεσα διαθέσιμη αεροπορική υποστήριξη στους ναυτικούς στόλους υπό την ευθύνη τους. Το να παίζεις αεροπλανοφόρο διαφέρει αρκετά από το να παίζεις τα κανονικά πολεμικά πλοία. Οι καπετάνιοι των αεροπλανοφόρων μπορούν, ως επί το πλείστον, να κρατήσουν το πλοίο τους μακριά από την κύρια δράση μιας μάχης, και αντ’ αυτού να συμμετάσχουν στη μάχη με μεμονωμένες μοίρες αεροσκαφών.

Μάχες

Στις πρώτες μάχες σας στο παιχνίδι, θα αντιμετωπίσετε πολεμικά πλοία που ελέγχονται από υπολογιστή (bots) για να εξοικειωθείτε με τον έλεγχο των πλοίων. Μόλις τα ισοπεδώσετε, θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε άλλους κυβερνήτες από όλο τον κόσμο! Όσο πιο έμπειροι γίνεστε, τόσο περισσότερα χαρακτηριστικά θα ανοίξουν για εσάς. Μόλις βρείτε ένα πλοίο που χτυπά την φαντασία σας από ένα από τα πολλά στο Δέντρο τεχνολογίας (Techtree) μας, αρχίστε να παίζετε μάχες για να αποκτήσετε εμπειρία στα πλοία σας και ξεκινήστε να ξεκλειδώνετε καινούργια!

Λεπτομερείς σχετικά με το gameplay

Ελέγχετε το πολεμικό σας σκάφος από την προοπτική ενός τρίτου προσώπου. Χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα W, S, A και D, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα και το πηδάλιο και η μετακίνηση του ποντικιού σας θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε την προβολή σας. Στο κέντρο της οθόνης σας, το crosshair σας υποδεικνύει το τμήμα του χάρτη που θα περάσουν τα βλήματα σας μόλις εκτοξευθούν. Πατήστε το πλήκτρο 'Shift' για να μεγεθύνετε την προβολή σας και να πάρετε μια πιο ακριβή ανάγνωση για τις κινήσεις του εχθρού. Ανάλογα με τον προορισμό και τη θέση του, μπορείτε να επιλέξετε να φορτώσετε είτε βλήματα υψηλής διάβρωσης είτε διάτρησης με τα πλήκτρα «1» και «2».

Τα αεροπλανοφόρα έχουνε εντελώς διαφορετικό gameplay. Παίρνετε τον άμεσο έλεγχο μιας μοίρας της επιλογής σας (είτε βομβαρδιστικά κατάδυσης, βομβαρδιστικά τορπίλων, είτε αεροπλάνα με πυραύλους). Η κίνηση των αεροπλάνων πραγματοποιείται επίσης με τα πλήκτρα W, S, A, D, ενώ μικρές προσαρμογές στο στόχο μπορούν να γίνουν με το ποντίκι. Ενώ ανεβαίνετε στον ουρανό, ελέγχετε το πλοίο σας ανοίγοντας το χάρτη και καθορίζοντας σημεία διακίνησης.

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά, ήρθε η ώρα να φορέσετε το καπέλο του καπετάνιου με υπερηφάνεια. Τώρα είστε σε καλό δρόμο για να γίνετε ένας από τους καλύτερους Ναυτικούς Διοικητές!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παιχνίδι μπορείτε να βρείτε εδώ: https://wo.ws/2IWSpOW

ΠΑΙΞΕ ΔΩΡΕΑΝ

Action Stations!